We found 0 results. View results
Your search results

Яке воно, ідеальне житло?

21.11.2023

У пошуках ідеального будинку або квартири легко помилитися і потім довго докоряти собі за поспішне рішення і невиправдане витрачання грошей. Тому, вирушаючи на перегляд можливого майбутнього житла, визначтеся з пріоритетами та спростіть процес вибору, поставивши перед собою певний план.

Простий перелік кроків на вибір будинку або квартири допоможе вам залишитися організованим та зосередженим на важливих речах:

  • Випишіть все, що бажаєте бачити в будинку: кількість кімнат, площі, орієнтація вікон, поверх, поверховість будинку, розташування на місцевості. Перелік має починатися з найголовнішого, закінчуватися другорядним. Коли ви почнете переглядати житло, його всілякі привабливі риси (великий балкон, вид з вікна, гарний ґанок) обов’язково будуть впливати на вас. Дотримуючись чек-листа, вийде бути більш твердим і послідовним у виборі.
  • Сходьте на перегляди. Перевірте стелі, стіни, підлогу, оздоблення, вікна, дах, сантехніку. Попросіть господаря вдома показати підлогу під килимами. Покриття (і навіть меблі) можуть використовуватися для приховування пошкодженої підлоги, тому ви маєте право побачити, що там відбувається.
  • Зробіть порівняльну таблицю квартир (будинків). Вносите туди дані щодо кожного об’єкта. Позначте позитивні та негативні особливості кожного.Крім основного (вартість, стан кімнат, кухні та санвузла), зверніть увагу на озеленення біля будинку, стан даху та зовнішнього вигляду будівлі, ступінь природного освітлення в кожній кімнаті, кількість простору для зберігання.
  • Намалюйте план. Вам не потрібно мати ніяких особливих навичок малювання, щоб зробити схематичний план квартири (вдома). Намалюйте коробки кімнат та позначте двері, вікна, балкони тощо.
  • Перевіряйте нерухомість у різний час доби. Якщо ви повернетеся на другий показ, зробіть це іншим часом. Увечері зверніть увагу не лише на зміни світла, а й на околиці. Чи сидять люди біля ганку? Діти грають на вулиці? Чи шумно під вікнами?

Будинки подумки відвідайте кожну квартиру або будинок. Зверніть увагу на свої враження. Позначте це у таблиці. Уявіть, як у приміщеннях будуть виглядати ваші меблі.
Знайдіть момент, щоб уявити, як ви використовуватимете простір. Три кімнати – не обов’язково вітальня, спальня та дитяча. Це може їдальня, поєднана з вітальнею, спальня та робочий кабінет. Кольори фарби, обробку завжди можна змінити, тому використовуйте свою уяву та уявіть, що можна змінити, щоб будинок став ідеальним для вас.

Compare Listings