We found 0 results. View results
Your search results

Коли можна продати нерухомість, отриману у спадок?

04.10.2024

Після отримання спадщини людина стає фактичним власником нерухомості, проте повне право розпоряджатися нею настає лише після оформлення свідоцтва про право на спадщину та його реєстрації в Державному реєстрі. Якщо нерухомість була придбана в кредит або знаходиться в заставі, для продажу буде потрібен дозвіл кредитора або погашення заборгованості. Без цього угода може бути оскаржена в суді.

Щоб стати повноцінним власником успадкованого майна, необхідно подати заяву про прийняття спадщини протягом шести місяців після смерті спадкодавця. Ця заява подається через нотаріуса, який розпочинає процес оформлення спадщини. Після завершення процесу спадкоємці отримують документи, що підтверджують їхні частки у майні.

Продаж успадкованої квартири проходить за стандартною процедурою і нічим не відрізняється від звичайної угоди купівлі-продажу. Після реєстрації права власності ви зможете вільно розпоряджатися нерухомістю, включаючи її продаж.

Які документи потрібні для продажу нерухомості, отриманої у спадщину?

Для продажу нерухомості, отриманої у спадщину, вам знадобляться наступні документи:

  1. Свідоцтво про право на спадщину — це головний документ, що підтверджує ваше право власності на успадковану нерухомість.
  2. Правовстановлюючі документи — документи, на підставі яких попередній власник володів нерухомістю (договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про право на спадщину тощо).
  3. Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно — підтверджує реєстрацію права власності.
  4. Технічний паспорт — документ, який містить інформацію про параметри нерухомості, її планування та інші характеристики.
  5. Довідка про склад сім’ї (якщо потрібно) — підтверджує, хто прописаний у квартирі чи будинку.
  6. Документи, що підтверджують відсутність боргів за комунальні послуги.
  7. Паспорт та ідентифікаційний код власника — потрібні для укладення угоди.
  8. Дозвіл заставодержателя або документ про погашення кредиту — якщо нерухомість була в заставі або придбана в кредит.

Щоб спростити процес продажу успадкованої нерухомості та уникнути можливих складнощів, довірте цей процес агентству нерухомості «Оксаген». Наші фахівці допоможуть вам з оцінкою вартості, підготовкою всіх необхідних документів та просуванням об’єкта на ринку.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings