We found 0 results. View results
Your search results

Коли купувати земельну ділянку?

22.11.2023

Закінчення теплого періоду не найкраще позначається на ринку земельних ділянок. Як змінилася ціна, які ділянки найпопулярніші в зимовий період і які зміни в правилах оформлення права власності, дізнавалося АН «Оксаген».
Як повідомляють фахівці, за 2016 рік придбання земельної ділянки стало одним із найвигідніших для вкладення коштів. Вартість землі низька, що дозволяє купити ділянки за прийнятною ціною в різних районах Миколаєва та області. Хоча суттєвої зміни цін на ділянки з початку року не спостерігалося.

«Ціни на землю у Миколаєві досить низькі, тож ділянки вигідно купувати у будь-який період. На даний момент ринок земельних ділянок активно діє. Залежно від місця ділянки вартість землі починається від 5000 до 10000 у.о. (Центральні райони Миколаєва). Т.к. вартість землі досить низька, власники не зацікавлені в торгу. Розраховувати на зниження ціни можна лише у тому випадку, коли власнику потрібно  терміново продати землю», – повідомляє Наталія Козлова, менеджер із Центрального району АН «Оксаген».
Якщо говорити про купівлю земельної ділянки для забудови промисловими об’єктами чи комерції, то найчастіше таку землю купують для будівництва великих магазинів та логістичних приміщень.
За останній рік оформлення власності на земельну ділянку змінилося. Як каже Наталія Козлова, було спрощено порядок отримання витягів із земельного кадастру. Також із січня 2016 року законом не передбачено видавати свідоцтва про право власності внаслідок приватизації ділянки.З 1 січня документ на землю, одержаний у порядку приватизації, не видається. Також юристам надано дозвіл на реєстрацію права власності на земельну ділянку незалежно від вчинення дій нотаріуса.
Необхідна документація для оформлення договору купівлі-продажу земельної ділянки:

– Документ, що підтверджує право власності на землю (договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про право на спадщину, свідоцтво про право власності, рішення суду та інше). Якщо реєстрація права власності на ділянку пройшла без оформлення потрібної документації, право власності підтверджується на основі даних із Державного реєстру прав на нерухомість.

– Експертна оцінка.

– Витяг з державного земельного кадастру.

– Особисті документи (паспорт та ідентифікаційний код).
З усіх питань щодо земельних ділянок звертайтесь в АН “Оксаген”. Кваліфіковані фахівці проконсультують Вас та допоможуть вирішити Ваші проблеми.

Compare Listings