We found 0 results. View results
Your search results

Корупція – головний ворог будівельної галузі!

21.11.2023

Корупція в нашій країні є основним гальмом економічного прогресу, корупційний фактор плачевно позначається на всіх галузях економіки України, зокрема будівельної.
Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, у своїй черговій доповіді заявив, що виконано колосальну роботу для зниження корупційного ризику в будівельній галузі держави. Було змінено законодавство, спрощено дозвільні процедури та технічні вимоги у будівництві, також було переглянуто державні кошторисні норми (ДСН) та проведено дерегулювання галузі. Результатом цих дій стало підняття у рейтингу «Doing Business» у напрямку отримання дозвільних документів у будівельній сфері.
Проте повністю позбутися корупції все ще не вдалося. Корупційний ризик виникає практично на всіх етапах будівництва: починаючи від видачі ліцензії на будівництво об’єкта до введення даного об’єкта в експлуатацію. За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, це питання є гострою проблемою і потребує негайного вирішення. А допомогти у вирішенні цього питання мають власники будівельного бізнесу. Необхідно виявити слабкі місця, де найчастіше виникає корупційний ризик та негайно усунути проблему. Зубко зазначив, що міністерство відкрите до діалогу та чекає від представників будівельного бізнесу конструктивних пропозицій.
Також, за словами міністра, важливим питанням є нестача кваліфікованих кадрів.Для вирішення цього питання найближчим часом у Міністерстві Юстиції України буде зареєстровано наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, згідно з яким розмір заробітної плати визначатиметься органами місцевого самоврядування самостійно при визначенні вартості будівництва. Оплата праці здійснюватиметься за рахунок бюджету, а також державних коштів та коштів комунальних підприємств. Зубко зазначив, що цей наказ дозволить залучити більш кваліфіковані кадри у будівництво, підніме рівень професії та забезпечить гідну оплату праці у будівельній галузі.

Compare Listings