We found 0 results. View results
Your search results

Квартира в стилі еко: як менше нашкодити навколишньому середовищу

21.11.2023

Як допомогти природі не виходячи з дому – звучить неможливо? Проблема екології зараз як ніколи актуальна. У багатьох країнах забороняється пластик, а питанням переробки відходів приділяється дедалі більше уваги. Як оформити інтер’єр у стилі еко, і на що варто звернути увагу.

Освітлення
Якщо ви тільки взялися до ремонту в квартирі, продумайте про розташування світильників заздалегідь. Давно час перейти на світлодіодні лампи. Ви допоможете собі, заощадивши кошти, та допоможете навколишньому середовищу. Одна з вимог екологічного стилю – максимум природного освітлення. В такому інтер’єрі вітаються панорамні вікна з дерев’яними рамами. Порада: вимикайте всі прилади, які ви не використовуєте з мережі, або користуйтеся розетками-пілотами з кнопкою повного відключення електроенергії.

 width=

Аератори на крани та душ
Запаси чистої прісної води виснажуються, вчені закликають кожного жителя планети думати про майбутнє та використовувати воду раціонально. Аератори на крани та душ допоможуть заощадити воду вдвічі. Натиск буде таким самим, а ось рахунки приходитимуть набагато менше.

 width=

Акумулятори замість батарейок
Всі знають, що батарейки не можна викидати на сміття. Вони містять різні важкі метали, які навіть у невеликих кількостях можуть завдати шкоди здоров’ю людини. Їх можна замінити на багаторазові акумулятори, які завжди можна підзарядити.

 width=

 

Перероблені матеріали для дизайну та декору
Якщо ви робите капітальний ремонт, вибирайте натуральні матеріали, наприклад: екобетон, бамбук, штукатурку з гіпсу та інші. Папір, скло, дерево та алюміній в більшості випадків можна використовувати повторно.

 width=
У стилі еко немає строгих правил, тут важливо використовувати натуральні матеріали. У такий інтер’єр ідеально впишуться представники флори та фауни. Можна підійти до цього питання творчо. Зелені рослини в кімнатах, рельєфні камінці, дерев’яна текстура – ​​все це додає затишку та душевності до будинку!

Compare Listings