We found 0 results. View results
Your search results

Мінрозвитку вважає неправильним рішення відключення від централізованого опалення

23.11.2023

Олена Бабак, міністр розвитку громад та територій, заявила, що рішення відключити від централізованого опалення є помилковим. В цьому випадку споживачі стануть повністю і повністю залежати від газу. Людей зрозуміти можна, вони з року в рік з жахом думають про початок опалювального сезону і про платіжки за комунальні послуги, причому якість послуг, як правило, залишає бажати кращого. Тому, на думку побутових споживачів, відключившись від централізованого опалення, вони будуть у теплі і платитимуть за це значно менше.
Міністр зазначила, що перехід на індивідуальні газові котли спричинить газову залежність. Потрібно просто вдосконалити централізовану систему, використовувати різні джерела енергії для отримання тепла, тим самим знизивши його вартість. Перевагою централізованої системи є те, що теплоносій транспортується однією трубою, а яким чином він отриманий не важливо. А ось використання газових котлів негативно впливає на навколишнє середовище та вимагає дотримання техніки безпеки. Олена Бабак також згадала електричні котли, на її думку, використання таких пристроїв не завжди вигідніше, ніж індивідуальні газові котли або централізоване опалення.
У деяких випадках відключення від загальної системи опалення є актуальним і, дійсно, економічно вигідним, але таке рішення потрібно приймати обдумано, а не спонтанно. Для цього місцева влада має допомагати побутовим споживачам у цьому питанні для ухвалення об’єктивних рішень.
За словами Бабак, Міністерство розвитку громад та територій планує розробити стратегію розвитку систем теплопостачання в Україні і з цим питанням не треба затягувати.

Compare Listings