We found 0 results. View results
Your search results

Нюанси роботи ріелторів

22.11.2023

9 жовтня українські фахівці з нерухомості (ріелтори) відзначали своє професійне свято. На сьогоднішній день все більше людей з питань з нерухомістю звертаються до них за допомогою. Але дуже часто праця їх залишається неоціненою, а деякі люди, які до цього потрапили на недоброякісних працівників, взагалі намагаюся залагодити свої питання з нерухомістю самостійно. То хто такий рієлтор і чим він займається?
Так уже склалося, що досі, боячись потрапити на шахраїв у цій галузі, українці намагаються самостійно вирішити свої питання, при цьому не маючи достатньо досвіду та знань. Найчастіше результат отримує один: так і не продавши свій об’єкт, потенційний клієнт шукає спеціаліста з нерухомості. Сьогодні ріелтор допоможе вирішити всі питання, пов’язані з купівлею, продажем чи орендою нерухомого майна, адже від цього залежить його заробіток та авторитет.

В обов’язки співробітника агентства нерухомості входить:

  • – ведення переговорів;
  • – пошук клієнтів та варіантів нерухомості;
  • – оцінка майна;
  • – консультації;
  • – збирання необхідної документації;
  • – укладання договорів.

Головна мета будь-якого спеціаліста з нерухомості – це допомога з різноманітними операціями з нерухомістю, захист від аферистів, які часто трапляються недосвідченим клієнтам.
Може здатися, що ця професія легка і дуже прибуткова, але далеко не кожен може стати справжнім професіоналом у цій галузі.Якщо ж Ви всі такі вирішили стати рієлтором, то варто розуміти, що перш, ніж вважати заробіток, потрібно добре попрацювати над своєю репутацією. Працюючи, Ви отримуєте досвід та розуміння всіх тонкощів того, як працює ринок нерухомості та як правильно потрібно спілкуватися з клієнтами.

  Крім цього, потрібно постійно поповнювати свої знання в таких сферах:

  • – юриспруденція. Оскільки Українське законодавство постійно змінюється, потрібно знати всі нюанси та деталі Сімейного, Податкового, Цивільного кодексів та інших нормативно-правових документів;
  • – психологія. Вміння знаходити підхід до кожного клієнта – це одна з найважливіших якостей професійного ріелтора;
  • – логістика. Якщо ж спеціаліст працює у великому місті, то правильно розпланований день допоможе більше встигати і в результаті отримати більше вдалих угод та задоволених клієнтів;
  • – рекламна кампанія. Вміння правильно подати себе та свій об’єкт – це частина роботи досвідченого працівника з нерухомістю.

Але без певної частки ризику у цій професії не обійтися. Це може бути відмова від співпраці після тривалого часу роботи або спроба клієнта контактувати з продавцем, не враховуючи прав ріелтора.
На жаль, на державному рівні, крім закону №733/99 від 27.06.1999 року «Про ріелторську діяльність» поки що нічого не затверджувалося. Нестача професійних курсів, недобросовісна конкуренція та діяльність аферистів – усе це навіює населення частку недовіри до працівників цієї сфери.Незважаючи на всі труднощі роботи таких фахівців, їхня справа значно полегшує угоди з нерухомістю, економить час клієнтів, знижує ризики, допомагає відшукати найвигідніші варіанти під бажані умови.

Compare Listings