We found 0 results. View results
Your search results

Про що варто знати при купівлі комерційної нерухомості

21.11.2023

Ринок нерухомість зараз має велику популярність. Ділитися весь ринок на комерційну нерухомість та житлову нерухомість, перша становить одну десяту від усього ринку нерухомості і, незважаючи на це, комерційна нерухомість досить популярна.
Комерційні приміщення – це приміщення та будівлі, які можуть використовуватись для виробництва, фабрики, заводи, офіси тощо. Це всі приміщення, які не призначені для житла. Нині, з розвитком конкуренції та економічної діяльності, такі споруди дуже потрібні. На що варто акцентувати увагу на купівлю комерційної нерухомості?

Правовстановлюючі документи
З комерційною нерухомістю, яка знаходиться в новобудовах, проблем зазвичай не виникає, оскільки вона знаходиться у самому житловому комплексі. Але якщо йдеться про стару забудову, вона не завжди має всі правовстановлюючі документи. З такою будівлею можуть виникнути проблеми, оскільки узаконення самобуду не спрощена процедура для таких об’єктів.

Промислові будівлі
На ринку нерухомості з’явилася нова тенденція – реалізація занедбаних промзон та подальше використання їх у комерційних цілях. Але варто уважніше придивитися до об’єкту. Одне, якщо об’єкт нагадує індустріальний стиль, інше, якщо комунікації відповідають тій епосі. Щоб відновити такий об’єкт, потрібна солідна сума.

Технічні характеристики
Будівля для комерційного використання має відповідати технічно. Для кожного виду діяльності мають бути відповідні комунікації.Необхідно переконатись, що енергетична мережа приміщення відповідає бізнесу. Також необхідно звернути увагу на систему вентиляції, каналізаційну систему. Деякі бізнеси вимагають особливих технічних умов.

Заборона відчуження
Необхідно перевірити, чи нерухомість не є заставною, а також не накладена на неї заборона на відчуження. Це може перевірити приватний чи державний нотаріус. Будь-яка угода щодо відчуження майна, що перебуває в заставі або із забороною на відчуження, є незаконною.
До покупки комерційної нерухомості варто поставитися серйозно, в цьому може допомогти спеціаліст з нерухомості. Звертайтесь до АН «Оксаген» і вам нададуть кваліфіковану допомогу.

Compare Listings