We found 0 results. View results
Your search results

Одна з небагатьох інвестиційних альтернатив при недовірі банкам – житло

23.11.2023

Експерти ринку нерухомості України вважають, що коливання валют в нашій країні, які не знають спокою, і постійно зростає недовіра до представників банківської системи, допомагають ринку нерухомості.

«Не секрет, що навіть у часи відносної стабільності, деяка частина населення країни зберігала власні заощадження в іноземній валюті. А стрімке знецінення гривні більше ніж утричі за останній рік лише підтверджує таку стратегію населення. Коли ми практично щомісяця дізнаємося про все нові банки, що «лопнули», то піддаємося панічним настроям і забираємо свої вклади. І тут на арену виходить нерухомість, яка стає реальною альтернативою для вкладень», – підтверджує експерт. Також варто звернути увагу, що навіть іменитий давоський банківський звіт наголошує на вкрай низькій надійності українських банків.
Якщо ж говорити про інвестиції у нерухомість, то насамперед це ринок житла. Далі у покупця з’являється право вибору: первинний чи вторинний. Для тих, хто вирішив обрати новобудови, потрібно звертати увагу лише на готове житло з повним пакетом документів та дозволів. При цьому варто пам’ятати, що ціна покупки в цьому випадку стане вищою, але набагато безпечнішою. І якщо гроші вкладаються з метою здачі в оренду, потрібно також врахувати покупку меблів і ремонт.
Якщо Ви вирішили доглянути квартиру на вторинному ринку, за словами експертів, потрібно звернути пильну увагу на її ліквідність. Краще трохи переплатити за квартиру в добре розташованому до транспортної розв’язки будинку, тому що з роками воно навряд чи знеціниться.На такі квартири завжди є попит, і продати їх не важко.
Але не варто забувати, що купівля квартир для інвестицій включає додаткові витрати. Це не лише податок на нерухомість, а й майбутні комунальні платежі, які будуть значною статтею видатків із нинішніми тарифами. Тому при покупці звертайте увагу на «теплі» будинки, де стоять лічильники на воду, електрику, тепло і газ.

Compare Listings