We found 0 results. View results
Your search results

Помилки при оформленні студій чи маленьких квартир

20.11.2023

Стверджуючи дизайн-проект квартири, ви повинні бути впевнені, що зрештою отримаєте саме те, що хочете. Це правило особливо важливе для маленьких квартир. Вносити корективи за готовністю буде дуже складно, тож краще все спланувати заздалегідь.

Квартири-студії або смарт-квартири вже не такі популярні, як раніше, але вони ще все ж таки актуальні для студентів і молодих сімей. Наведемо типові помилки, які роблять маленьку студію набагато менше і вже.

Змішані стилі 

Деякі стилі не підходять в оформленні маленької квартири, наприклад, еклектичний інтер’єр складно реалізувати без дизайнера. Тому краще вибрати один стиль та додати кілька елементів з інших стилів. Краще вибрати такі стилі, як мінімалізм, скандинавський чи сучасний.

Відмова від окремої спальні 

Багато власників квартир-студій не думають про поділ житлового простору, а від цього суттєво знижується комфорт проживання. Однокімнатну квартиру можна розділити на зони: спальну та вітальню. У цьому допоможуть різні перегородки, меблі, другий рівень за наявності високих стель, розділення кольорів. Часто власники відмовляються від повноцінної спальної зони, але ви можете залишитися без повноцінного нічного відпочинку. Можна підібрати ліжко, яке забирається в шафу. У разі високих стель облаштуйте ліжко-горище. Ліжко можна відокремити окремою перегородкою, розмістити в ніші або підняти на подіум.

Неправильно продумана кольорова гама 

Не будемо лукавити, маленькі квартири обмежені у виборі кольору для декору. Помилкою стануть надто темні тони, що зробить квартиру ще меншою. Хорошим варіантом стане кольорова гама холодних тонів (блакитний, бірюзовий, лаймовий). У таких тонах можна оформити стіни і стелю, а декор доповнити теплими відтінками.

Неправильний вибір меблів та відсутність системи зберігання 

Щоб правильно вибрати меблі, необхідно зробити виміри. Шукайте виробників, які роблять меблі на замовлення, ви отримаєте унікальні елементи обстановки, хоча є й мінус – меблі на замовлення коштують дорожче. Зараз на ринку багато моделей-трансформерів: столик-стелаж, відкидний столик, складні стільці тощо.
Багато власників абсолютно забувають про місткі системи зберігання. Речі без постійного місця зроблять невелике житло ще меншим. У квартирі-студії можна зробити навіть невелику вбиральню.

Відмова від побутової техніки 

Цілком можливо в кухонній зоні розмістити посудомийну машину або духовку. Зараз на ринку представлено безліч компактних моделей, їхня функціональність не особливо відрізняється від стандартної техніки. Але від телевізора великої діагоналі краще відмовитись, оскільки дивитися на нього потрібно здалеку, виглядатиме він недоречно.

Погане освітлення 

У малогабаритній квартирі зростає потреба в освітленості.Не можна залишати затемнені кути. Кожну зону обладнайте підсвічуванням: бра біля ліжка, світлодіоди над робочою зоною в кухні, світильники на стелю над обіднім столом. Також важливо, щоб було достатньо природного світла.

Не захоплюйтесь “прикрасою”

Не варто захоплюватися декором, так маленька квартира буде схожа на музей або барахолку. Вибирайте мінімалістичний та функціональний декор, який підкреслить обстановку.

Compare Listings