We found 0 results. View results
Your search results

Особливості попереднього договору купівлі-продажу нерухомості

22.11.2023

Працюючи з будь-яким видом нерухомості, потрібно враховувати всі правові особливості процедур і дотримуватися всіх необхідних етапів процесу.
За словами співробітників агентства нерухомості «Оксаген», оформлення попереднього договору купівлі – продажу нерухомого майна прописано у Цивільному кодексі (стаття 635 частина 1). Згідно з цим документом, сторони після закінчення обумовленого періоду мають підписати основний договір на умовах, які були раніше прописані в попередньому договорі. Документ має укладатися нотаріусом. Він має таке саме юридичне значення, як і основний договір.
Процес підписання такого роду документа – це не захист від шахрайських дій продавця. Правовий захист клієнту попередній договір надасть лише у тому випадку, якщо дані про його укладання внесено до Реєстру заборон. Така заборона діє до укладання основного договору купівлі-продажу або розірвання такого договору із поверненням завдатку.
Директор компанії «Оксаген» Шмарко Геннадій Миколайович вважає, що захистом для покупця від непорядності продавця може бути лише зберігання грошей, які були передані як задаток в офісі агентства нерухомості за згодою сторін.

«Ви, як покупець, у разі незаконних дій з боку продавця, зможете повернути свій завдаток через агентство і тим самим залишитеся при своїх початкових інтересах», – повідомляє керівник агентства нерухомості.

Compare Listings