We found 0 results. View results
Your search results

Від чого залежить ціна житла?

20.11.2023

У багатьох покупців виникає питання – від чого залежить вартість житла? Які обставини впливають на ціну? Чому однакові квартири стоять по-різному?

Існують певні фактори, які впливають на вартість нерухомості. Наприклад, нерухомість у центрі коштує набагато дорожче, ніж на околиці. Якщо говорити про новобудови, то в них квартири коштують у рази дорожче. Квартира в панельному будинку поступатиметься у вартості такій же квартирі в цегляній будівлі. Вартість однакових квартир, які розташовані на різних поверхах, може відрізнятись одна від одної. Ще важливими факторами, що визначають ціну, є побутові вигоди.

Основні фактори, що впливають на ціну нерухомості

Головним фактором, що впливає на ціну, є тип об’єкта. Це може бути комунальна квартира, гуртожиток, квартира з покращеним плануванням, житло елітного класу. Також ремонтБагато покупців шукають житло відразу з ремонтом і без необхідності капітальних вкладень.

Далі грає роль площа. Звичайно, чим більше площа, тим дорожче коштуватиме житло.

Розташування квартири – важлива роль у купівлі житла.Чим ближче до центру міста, тим дорожче коштуватиме нерухомість.

Часто важливийповерх, на якому знаходиться квартира. Відсутність ліфта стане проблемою для продажу житла вище 3-го поверху. Безпека та вогкість може стати проблемою при продажі квартири на першому поверсі.

Навітьпора року може вплинути на вартість того чи іншого житла. У зв’язку з сезонними змінами ринку нерухомості, економічною та інвестиційною погодою ціни можуть зростати або падати навіть до 10-20% щомісяця.

Існують і другорядні фактори, які можуть вплинути на ціну житла. Це вид з вікна, наявність або відсутність ліфта, наявність домофону, сміттєпроводу, паркування, автономного опалення.

При продажі або купівлі житла будьте уважні. Нерухомість, виставлена ​​продаж, повинна мати правильну ціну. Завжди існує можливість помилитися і втратити частину свого вкладення або залишитися без усього.

Compare Listings