We found 0 results. View results
Your search results

Панорамні вікна: переваги та недоліки

21.11.2023

Мода на панорамне скління набирає обертів. Чіткі геометричні форми, поєднання скла та металу, залиті світлом приміщення – все це виглядає дуже красиво. Але чи це зручно для життя? Розглянемо їх плюси та мінуси, а також особливості експлуатації. Зараз панорамними вікнами нікого не здивуєш і це один із найпопулярніших трендів в архітектурному дизайні.

Різновиди 

  • Стандартні вікна. Від звичайних відрізняються тільки формою і розміром. Перевагою є те, що можна зробити акцент на потрібному пейзажі, а залишити залишити за кадром.
  • Еркерні вікна. Еркер сам виглядає дуже цікаво, а панорамне вікно в ньому може стати справжньою фішкою приміщення. У цьому випадку від штор, гардин та жалюзі краще відмовитися.
  • Кутові. Ставляться на стику двох стін. Рами суміжних вікон стикуються по кутку або використовуються спеціальні кутові профілі, а стик між склом закладається герметиком.
  • Садові. Їх ставлять не в основній будівлі, а в маленьких приміщеннях – флігелях, альтанках, садових будиночках.

Переваги панорамних вікон:

  •  Підвищений рівень природного освітлення. Крізь великі вікна проникає велика кількість світла, що добре впливає на організм людини.
  • Оригінальність інтер’єру. Панорамні вікна виглядають красиво, цікаво та вишукано. Але не всі дизайнерські рішення підходитимуть, якщо встановлені панорамні вікна. Найкраще підійдуть неокласичний, французький та сучасний стилі, хай-тек та лофт.
  •  Розширення житлового простору.Завдяки панорамним вікнам розширюється житловий простір, що не може не тішити.

Незважаючи на всі переваги таких вікон, є і свої недоліки:

  • Великі тепловтрати та погана звукоізоляція. Більшість тепла йде через вікна, тому доведеться підвищувати потужність опалювальної системи, а це може вплинути на комунальні платежі. Погані склопакети мають ще й низьку звукоізоляцію. А це завдасть незручностей, якщо поруч розташована траса.
  • Складність миття скла. У заміському будинку не виникне особливих проблем, але якщо ваша квартира на верхніх поверхах, то доведеться скористатися послугами промислових альпіністів, а ця послуга не дешева.
  •  Висока чутливість до світла. Активність світла може відволікати та заважати. Доведеться завішувати поверхні вікон або вибирати стекла із дзеркальним напиленням.

Панорамні вікна виглядають красиво та роблять інтер’єр особливим. Але будьте готові до додаткових витрат – на встановлення та догляд. Заздалегідь варто продумати опалювальну систему і подбайте про захист вашого будинку.

 

Compare Listings