We found 0 results. View results
Your search results

Чи по кишені українцям купівля квартири?

23.11.2023

В Україні нерухомість коштує дуже дорого. Якщо брати до уваги середньостатистичну зарплату і при цьому, не маючи підтримки з боку, дуже складно накопичити достатньо коштів на купівлю власної нерухомості. Незважаючи на це, квартири купують постійно і ринок нерухомості, хоч і переживає постійні злети та падіння, прогресує та рухається вперед, незважаючи на кризи.
Отже, розглянемо ціни на нерухомість. У столиці найдорожчі квартири в Україні. Незважаючи на ціни, у Києві ринок нерухомості не стоїть на місці і насамперед за рахунок молодих сімей. Саме вони зараз найчастіше купують квартири. Орієнтовно один квадратний метр на вторинному ринку коштує 1000 – 1300 у.о. Тому однокімнатну квартиру можна взяти за 30 000 – 50 000 у.о. Звичайно, це тільки приблизні цифри, Ви можете знайти нерухомість дешевше чи дорожче. Нам ця сума дає можливість зрозуміти, скільки потрібно заробляти, щоб купити житло в столиці. На даний момент це близько 50 тисяч доларів. Хоча, якщо відкладати гроші рівномірно, то через 5-7 років молода сім’я із середнім прибутком цілком може дозволити купити собі нерухомість. Звичайно, потрібно буде почекати з іншими дорогими покупками.
Якщо розглянути ситуацію по всій Україні, то тут квартири у великих обласних центрах коштують 15 000 – 30 000 в залежності від міста. Хоча тут нерухомість коштує набагато дешевше, проблема купівлі власної квартири однакова для будь-якого населеного пункту.

Звичайно, існують фактори, які спростять покупку житла:

  • – Ви не винаймаєте квартиру. Орендна плата уповільнює процес. Тому, якщо є можливість, то краще проживати чи з батьками, або вибирати житло дешевше.
  • – Банківський депозит, який допоможе зменшити суму внесків

На сьогоднішній день існують різні варіанти депозиту для підвищення власного прибутку, Вам потрібно лише визначити який підходить саме Вам. Звісно, ​​є певна частка ризику. Але достатньо вибрати надійний банк, відсотки там будуть трохи нижчими, а дохід буде суттєвим.
Тому, виходячи з вищезазначених фактів, хочемо сказати, що заробити на власну квартиру в Україні зараз дуже складно. На нашу думку, у цьому питанні мають допомагати держава та батьки.

Compare Listings