We found 0 results. View results
Your search results

Чому рієлтор продає нерухомість вигідніше, ніж власник?

22.11.2023

Сучасний ринок нерухомості в Україні має свої особливості та правила. Однією з таких закономірностей є зниження цін на нерухомість в Україні та місті Миколаєві зокрема. Ускладнює ситуацію і те, що цінові очікування та побажання продавців завищені – багато хто не може прийняти факт падіння цін та здешевлення своєї нерухомості. За даними експертів, з 2008 по 2016 рік середня вартість 1 кв.м. на вторинному ринку нерухомості України знизилася майже втричі. Отже, що робити тим, хто хоче швидко продати свою нерухомість в умовах ринку, що падає?
По-перше, довірте продаж фахівцям на ринку нерухомості. У місті Миколаєві існує два професійні об’єднання агентств нерухомості, працівники яких є сертифікованими ріелторами та досвідченими фахівцями. Перше професійне об’єднання всеукраїнського рівня називається Асоціацією фахівців з нерухомості України (АСНУ) – найбільша ріелторська професійна громадська організація України, представництва якої є у ​​кожній області. Експерти цієї організації постійно підвищують свою кваліфікацію та рівень професійних знань на семінарах та тренінгах провідних фахівців України та країн ЄС.
У Миколаєві Асоціація представлена ​​регіональним відділенням Миколаївської області. Крім того, понад 2 роки у місті існує Союз ріелторських компаній (СРК), який об’єднує найбільші агенції нерухомості Миколаєва.Користь та зручність цих професійних об’єднань для звичайного клієнта полягає в тому, що члени АСНУ та СРК мають єдину базу об’єктів нерухомості та постійно обмінюються інформацією, що надходить до кожного з них, і продавцю вже не потрібно звертатися до всіх агентств міста із заявкою на продаж.
Наше АН “Оксаген” є членом СРК, тому звертаючись до нас Ваш об’єкт автоматично потрапляє в базу агентств, а Ви, у свою чергу, можете обрати рієлтора, з яким працюватимете далі. Важливо й те, що в штаті нашого агентства є професійні юристи, які допоможуть Вам з підготовкою всіх необхідних документів для продажу об’єкту та документально перевірять нерухомість, яку Ви хочете придбати.
Але як все виглядає на практиці та в чому реальна користь від рієлтора? Насамперед, ріелтор агентства – це фахівець, який знає сучасний ринок нерухомості та працює на ньому. Усі співробітники ведуть статистику реальних угод і можуть точно оцінити запропонований об’єкт.
Враховуючи те, що ріелтор працює в агентстві та є членом професійних спілок, він має найширшу базу потенційних покупців, які готові придбати саме Ваш об’єкт. Отже, якщо середній термін продажу квартири становить півроку, то ріелтор, правильно визначивши ціну з урахуванням попиту на ринку та запитів потенційних покупців, найчастіше продає її за 1 місяць.
Таким чином, професіонал заощаджує для клієнта час. Навіть якщо продавець не ставить за мету швидкого продажу, все одно така угода буде вигідною в умовах падаючого ринку.Враховуючи те, що ціни поступово йдуть на зниження, затягування у продажу зовсім не виправдовує себе. Навіть якщо Ви самостійно займатиметеся продажем нерухомості і відповідно самостійно визначаєте ціну, то за 6 місяців Ваша квартира поступово впаде в ціні і все одно буде продана за реальну ціну, а не за ту, яку Ви вперше визначали. Таким чином, Ви пропустите час та кошти.
Тому наше агентство нерухомості просить Вас звернути увагу на те, наскільки важливо довіряти таку важливу справу, як продаж нерухомості, професіоналу. Клієнти нашого агентства завжди задоволені роботою спеціалістів та завжди повертаються за послугою.

Compare Listings