We found 0 results. View results
Your search results

Чому ви не можете продати квартиру?

21.11.2023

Іноді продаж житла може затягтися на місяці, а окремих випадках навіть роки. Чим більше квартира знаходиться у продажу, тим більше вона втрачає свою привабливість. Які ж можуть бути причини затяжного продажу житла?

Завищена ціна
Це найпоширеніша причина довгого продажу. Часто власники сильно завищують вартість свого житла. Це, швидше за все, пов’язане із психологічним фактором. Також, оцінюючи своє житло, власник часто орієнтується інші пропозиції, але це зовсім не означає, що оцінка цих об’єктів відповідає дійсності. Ліквідні об’єкти із правильною вартістю продаються до двох місяців.

Сезонність
Сезонність вважається одним із найвпливовіших факторів, що формують тенденції на ринку нерухомості. Новий рік та Різдвяні свята в Україні – це не лише офіційні вихідні, а й час «засипання» ринку нерухомості. Практично нульова активність ринку відзначається з середини грудня до майже кінця з січня. До середини лютого ринок починає оживати, поступово набираючи обертів, тому не варто затягувати з публікаціями оголошень та зверненням до агенції нерухомості – за експертною оцінкою, юридичним супроводом, ексклюзивним договором.

Попит
Попит також має значення. Наприклад, зараз серед покупців найбільш популярні однокімнатні та невеликі двокімнатні квартири. Складніше продати великі об’єкти з нетиповим плануванням, квартири з великим метражем, а через попит на таке житло. За покупця доведеться боротися.Велика кількість об’єктів на ринку нерухомості впливає не найкращим способом продажу.

Ситуація в країні
Політична та економічна ситуація безпосередньо впливає на ринок нерухомості. Наприклад, цього року у період перед виборами та одразу після активність на ринку впала. Люди хочуть бути впевнені у завтрашньому дні. Ще один фактор, що сильно впливає на активність продажів, коливання курсу. Більшість покупців на руках валюта. Здешевлення квартир у доларовому еквіваленті веде до пожвавлення на ринку, а подорожчання до затишшя.

Предпродажна підготовка
Для продажу будь-якого житла важлива передпродажна підготовка. Важливо підготувати квартиру: позбутися захаращеності, позбутися неприємних запахів, провести прибирання, полагодити поламане, по можливості провести косметичний ремонт, упорядкувати під’їзд.
Звертайтеся до нашої агенції «Оксаген», наші фахівці допоможуть прискорити продаж вашого житла. Для об’єктів розробляється активна кампанія із залученням популярних рекламних каналів. А це гарантує результативність послуг нашої агенції.

Compare Listings