We found 0 results. View results
Your search results

Купівля частини квартири

22.11.2023

На просторах Інтернету часто можна знайти пропозиції купити житло частинами, покупців залучають помірні ціни. Найчастіше кімнати продаються в комунальних квартирах, будинках старого житлофонду (“сталінках”) або гуртожитках. Продають їх і в новобудовах, наприклад Наприклад, якщо в одній квартирі не можуть ужитися родичі. Ціни – різні, залежать від району. Є й такі ціни на які перевищують вартість 1-кімнатної квартири.

Експерти стверджують, що попит на таку нерухомість стабільний, її купують молоді сім’ї, яким важко зібрати гроші на окрему квартиру. Фахівці попереджають, що покупка частини квартири загрожує тим, що може не повезти із сусідами.

Керівник Центральної філії АН «Оксаген» Козлова Наталія Володимирівна розповідає, що найбільше проблем із кімнатами у гуртожитках, т.к. Необхідно отримати дозвіл на продаж від усіх мешканців. Варто бути уважним при оформленні документів.
Власники такої нерухомості часто оформлюють договір дарування, що може стати проблемою, тому що у договорі не вказано вартість квартири.

Не варто купувати кімнати в будинках, які вважаються історичними пам’ятками. Оскільки потрібний дозвіл Міністерства культури або Управління культурною спадщиною.

Проблеми можуть бути з кімнатами, де сусіди з малолітніми дітьми. У цьому випадку доведеться мати справу ще й із органами опіки, які мають дати дозвіл на заселення.

Compare Listings