We found 0 results. View results
Your search results

Порядок внесення особистої квартири до державного реєстру

23.11.2023

Збір документів та написання заяви

Здійснення реєстрації права власності регламентується Законом України «Державна реєстрація речових прав нерухомого майна та відповідних обтяжень». Відповідна державна реєстрація проводиться виключно на підставі подання заяви власником.
Здійснення реєстрації права власності за допомогою Державного реєстру починається із звернення до територіального відділення реєстраційної служби (найчастіше це районне міське, довідку про місцезнаходження якого можна легко знайти в інтернеті). Вам потрібно звернутись до відповідного відділу, який займається речовими правами. У випадку, коли об’єкт нерухомості розташовується в межах юрисдикції двох та більше районних відділів, Ви можете вибрати будь-який із них за бажанням.
Відповідне уповноважена особа держ. реєстрації прав здійснює формування та роздрук заяви не менше ніж у 2 примірниках. На них особа, яка формує заяву (заявник), проставляє особистий підпис у разі, якщо у нього не виникло зауважень щодо відомостей, зазначених безпосередньо у заяві. Один примірник залишається у заявника, а інший підшивається та стає частиною папки документів, наданих для державної реєстрації.
Із заявою також подається пакет оригіналів документів (потрібно також перестрахуватися та зробити відповідні копії), які будуть потрібні для відповідної реєстрації. Також включається квитанція про сплату адміну. збору та/або оплати за інформацію з держ. реєстру прав.Перелік необхідних реєстрації документів:

  1. Документ, що підтверджує безпосереднє право власності заявника (договір або свідоцтво);
  2. Довідка з БТІ;
  3. Ідентифікаційний код;
  4. Громадянський Паспорт;
  5. Техпаспорт на нерухоме майно.

Також можна внести вашу нерухомість до держ. реєстр через нотаріуса, але ця інформація буде в іншій нашій статті.

Compare Listings