We found 0 results. View results
Your search results

Правила купівлі квартири з переуступки

16.11.2023

Переуступка прав на квартиру – це угода, при якій поточний власник переводить свої права на третю особу до оформлення документів на офіційну зміну власника. Відступлення часто використовується, коли квартира ще не оформлена на поточного власника, але той хоче продати її іншій людині.

Головні етапи при покупці квартири з переуступки 

1. Узгодження з поточним власником

Першим кроком у купівлі квартири по переуступці є узгодження з поточним власником. Необхідно домовитися про ціну та умови угоди.

2. Підготовка документів

Після погодження умов, поточний власник повинен надати вам копії документів, що підтверджують його право власності на житло. Це може включати договір купівлі-продажу, свідоцтво про реєстрацію угоди в органах нерухомості, а також інші документи, що підтверджують право власності.

3. Передплата

Зазвичай покупець виплачує передоплату, щоб зарезервувати квартиру і показати свою серйозність. Ця сума може становити частину вартості квартири та обговорюється індивідуально з продавцем.

4. Підписання договору

Після передоплати ви та поточний власник повинні підписати договір про переуступку прав. У цьому документі фіксуються всі умови угоди, включаючи вартість квартири, терміни та інші важливі моменти.

5.Отримання дозволу на переуступку

Після підписання договору, необхідно отримати дозвіл на переуступку від забудовника або компанії, що управляє, якщо це передбачено в договорі.

6. Оформлення угоди

На цьому етапі проводиться оформлення всіх необхідних документів та відбувається передача прав на квартиру. Це може включати оплату суми, що залишилася, отримання ключів від квартири і оформлення документів на вас як нового власника.

На що ще звернути увагу?

Перевірка Забудовника

Важливо уважно досліджувати репутацію забудовника. На які аспекти слід звернути увагу? Насамперед, варто переконатися в наявності наступних документів:

  • дозвіл на будівництво;
  • право володіння земельною ділянкою;
  • дотримання термінів виконання проекту та завершення будівництва інших об’єктів будівельної компанії.

Також рекомендується перевірити інформацію в реєстрах, щоб переконатися, що компанія-забудовник не перебуває в процесі банкрутства, і що немає судових позовів від інвесторів.

Перевірка Інвестора

Перед укладенням угоди важливо переконатися, що інвестор дотримується умов свого договору із забудовником. Крім того, необхідно переконатися, що квартира не перебуває під заставою у банку.

Необхідні Документи

При оформленні переуступки майнових прав на нерухомість потрібні такі документи:

  • копія або оригінал основного договору;
  • взаємні розрахунки між усіма сторонами угоди;
  • згода забудовника на переуступку;
  • договір про відступлення прав.

Переуступка прав також може бути здійснена, навіть якщо інвестор купував житло в іпотеку. І тут угода включає четверту сторону — банк. Покупець частково виплачує борг інвестору, а суму, що залишилася, зобов’язується сплатити банку.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings