We found 0 results. View results
Your search results

Попередній аналіз ринку нерухомості в Україні у 2017 році

22.11.2023

По закінченню 2017 року фахівці АСНУ оцінили стан ринку нерухомості України. За офіційною статистикою за станом ринку експерти звернулися до Міністерства Юстиції України.

Згідно зі статистикою, на сьогоднішній день простежуються деякі закономірності на ринку нерухомості. Загалом ситуація відносно стабільна з огляду на різкі коливання у показниках, які відбуваються кілька останніх років.

Ситуація на вторинному ринку стабільна з плавним зниженням цін. Темп зниження у 2017 р. нижчий, ніж у 2016 р., і набагато нижчий, ніж у 2015 та 2014 р. Стрибки цін залежать і від регіонів. Найстабільнішим містом у цьому плані виявився Львів (3,5%), а саме різке зниження відбулося в Одесі (5,6%) та Дніпрі (6,8%).

Згідно з даними Міністерства Юстиції, кількість операцій за нерухомістю за поточний період 2017 р. збільшилася, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2016 р. Така ситуація майже у всіх областях країни. На першому місці за кількістю угод є Київська, Івано-Франківська та Миколаївська області. У цих регіонах нерухомість купували майже вдвічі частіше, ніж за такий же період 2016 р.

На останніх місцях – Запорізька та Херсонська області, де кількість угод збільшилася на 40%.

Згідно зі статистикою, первинний ринок 2017 р.продовжує активно розвиватися, незважаючи на те, що експерти констатують зниження попиту на житло у новобудовах. Залишається загадкою, чи це пов’язано з літнім затишшям та зміцненням національної валюти, чи ситуацію справді можна вважати тенденцією.

На ринку оренди також досить стабільна ситуація. У перших 3-х кварталах поточного року інтерес до оренди квартир не змінився, якщо не звертати увагу на традиційне серпнево-вересневе струс. Попит спричинив зміни цін: знаючи про відсутність ризику простою, власники поступово почали піднімати ціни.

Більш детальний розбір стану ринку нерухомості у 2017 р. відбудеться 24.10.2017 р.  на щорічній прес-конференції АСНУ. Крім експертів з нерухомості також братимуть участь представники суміжних сфер, а також дружні організації. Тому на конференції оголосять, як і ексклюзивну інформацію та детальну статистику щодо ринку, так і корисні новини щодо суміжних сфер діяльності.

Compare Listings