We found 0 results. View results
Your search results

Відмінності між класами новобудов

21.11.2023

Купівля нової квартири – добрий спосіб інвестувати свої заощадження. Щоб покупка була вдалою, необхідно знати, які фактори впливають на вартість житла в новобудові. На ринку нерухомості зараз велика кількість пропозицій, важливо знати, чим вони відрізняються одна від одної. У 2016 році з’явилася нова класифікація новобудов, яка включає 4 класи житлової нерухомості: економ, комфорт, бізнес та преміум. На жаль, ця класифікація не закріплена в законодавстві, чим користуються деякі забудовники.
Розглянемо докладно класи новобудов.

Житло економ-класу
Головна вимога до житла економ-класу – це відповідність діючим будівельним нормам. Для такого житла використовуються найдешевші матеріали. Якщо говорити про територію, забудовник зобов’язаний озеленити територію, а також встановити дитячий майданчик.
Ознаки економ житла: монолітно-каркасна або панельна технологія будівництва, типове планування квартир, стелі заввишки 2,5 метрів, наявність балконів та лоджій не обов’язково, відкрита територія, мінімальна інфраструктура. Головним фактором купівлі такого житла є ціна за квадратний метр. Щоб підвищити привабливість такого виду житла, забудовники все частіше намагаються побудувати його близько біля парку з гарною транспортною розв’язкою, намагаються зробити вигляд більш привабливим.

Житло класу комфорт
Цей клас житла розширив можливості покупців. Ціна за квадратний метр не набагато перевищує вартість квадрата в економ-класі, але рівень комфорту тут вищий.Плюси комплексів житла класу комфорт – це продумане планування квартир, хороша транспортна розв’язка, будівельні матеріали вищої якості, облагороджена прибудинкова територія. У плануваннях квартир може бути вбиральня, комори для зберігання, є балкон або лоджія.
Ознаки комфорт-класу: монолітно-каркасна або цільна кладка, дозволені матеріали – цегла, керамо- та газоблоки, є можливість купити багаторівневі апартаменти, гарна інфраструктура, на території є зони відпочинку, спортивні майданчики, паркомісць.
Забудовники іноді під виглядом житла комфорту класу намагаються продати квартири економ класу, пропонуючи паркування у двір, зони відпочинку та наявність консьєржа. Але якщо будинок збудований з дешевих матеріалів – це не комфорт-клас.

Житло бізнес-класу
Таке житло передбачає хороше розташування, дорогі та якісні матеріали, хорошу транспортну розв’язку. Вартість квадратного метра тут набагато вища, ніж комфорт класу. Цьому класу притаманні вишуканість інтер’єрних рішень, унікальна концепція проекту, послуги, які можуть спростити життя.
Ознаки комфорту класу: унікальні архітектурні та дизайнерські рішення, сучасні екологічні матеріали, гарне розташування, закрита територія, різні сервіси, відеоспостереження, лаунж-зони, магазини, ресторани, басейни.
Все ж таки, на думку експертів, найпривабливіше житло, це те, що може дозволити собі інвестор. Останнім часом інвестори цікавляться житлом комфорт класу, що пропонує співвідношення ціни та якості.Такі об’єкти є більш привабливими для перепродажу та здачі в оренду.

Compare Listings