We found 0 results. View results
Your search results

З чого розпочати придбання квартири у Миколаєві?

15.11.2023

Купівля квартири – це важлива і значна подія в житті багатьох людей. Вона може бути як першим кроком незалежності від оренди, так і інвестицією в майбутнє. Фахівці АН “Оксаген” радять як розпочати покупку квартири правильно та без зайвої метушні.

  1. Визначте свої потреби та бюджет

Першим кроком у покупці квартири має бути визначення ваших потреб та можливостей. Поставте собі такі питання:

  • Скільки кімнат вам потрібно?
  • У якому районі ви хотіли б жити?
  • Який розмір квартири відповідає вашим потребам?
  • Який бюджет у вас є на покупку?

Відповіді на ці питання допоможуть вам визначитися з параметрами житла, які вас цікавлять, та уникнути зайвих витрат.

Важливо пам’ятати, що при покупці житла, покупець стикається з витратами, які виходять за рамки вартості безпосередньо квартири. До них відносяться оплата послуг нотаріуса, рієлтора та податок на нерухомість. Перед тим як приступити до купівлі нерухомості, необхідно чітко оцінити свою фінансову спроможність і прийняти рішення про те, чи буде вигідніше взяти кредит, іпотеку або накопичити необхідну суму самостійно.

2. Досліджуйте ринок

Після того як ви визначите ваші потреби та бюджет, почніть дослідження ринку нерухомості. Вивчіть ціни на квартири в тому районі, який вас цікавить, та порівняйте їх із вашим бюджетом. Зверніть увагу на тенденції цінового зростання чи падіння у цьому районі. У більш віддалених районах Миколаєва ціни зазвичай нижчі, у центрі вищі.

3. Найміть агента нерухомості

Ріелтор може стати вашим головним помічником у пошуку та купівлі квартири. Він знає все про ринок житла та допоможе запропонувати варіанти, які будуть відповідати вашим критеріям. Підберіть надійного агента, який має гарну репутацію та досвід роботи.

4. Перегляньте кілька варіантів

Не поспішайте з вибором, огляньте кілька варіантів, щоб мати уявлення про різноманітність пропозицій на ринку. Зверніть увагу на стан квартири, інфраструктуру району, транспортну доступність та інші фактори, які є важливими для вас.

5.Проведіть ретельну перевірку

Після того як ви вибрали потрібний варіант, проведіть ретельну перевірку квартири. Переконайтеся, що всі документи в порядку, і немає прихованих проблем із житлом. Обговоріть умови угоди з продавцем та укласти договір купівлі-продажу.

6. Отримайте іпотеку (за потребою)

Якщо ви плануєте використовувати іпотечне кредитування для покупки квартири, зверніться до банку і подайте заявку на іпотеку. Наразі в Україні працює державна програма “єОселя”, яка надає можливість українським сім’ям придбати житло за пільговими умовами.

Покупка квартири – це важливе і довгострокове вкладення, яке буде вам багато років, тому підготовка до цього моменту повинна бути ретельною.

Наше агентство нерухомості Оксаген пропонує професійну перевірку історії квартири, а також організацію угоди з купівлі нерухомості. Наші спеціалісти добре орієнтуються у всіх сучасних тенденціях ринку нерухомості. Звертайтесь, завжди раді допомогти у вирішенні житлового питання!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings