We found 0 results. View results
Your search results

З чого розпочати ремонт у квартирі вторинного житла?

21.11.2023

Багато хто думає, що після покупки квартири на вторинному ринку їм достатньо буде зробити косметичний ремонт і на цьому все, але все залежить від стану об’єкта. Звичайно, перше з чого потрібно почати ремонт у такій квартирі – оцінити її стан ще до покупки, щоби пізніше не витратити багато грошей на капітальний ремонт. Ремонт квартири вторинного ринку має особливості. Як правило, таке житло невелике за площею, зі старими комунікаціями та пошкодженим оздобленням. Поверхні можуть бути уражені пліснявою чи грибком. Під час ремонту варто узгодити можливість демонтажу несучих конструкцій та їх посилення, відключення опалення, водопостачання та каналізації для заміни комунікацій.

Етапи ремонту

  Заміна підлоги
Підлогу до чорнового потрібно міняти у квартирах першого поверху, розташованих над підвалом. У квартирах на інших поверхах все залежить від стану, можна обмежитися лише кухнею. Якщо паркет пішов хвилею, відновленню він не підлягає. А якщо виглядає нормально, то його можливо циклювати і лакувати.

Ревізія електропроводки
У радянських квартирах, як правило, дві-три розетки в кожній кімнаті та стельові світильники з одно- або двоклавішними вимикачами. Обов’язково слід позбутися проводів під шпалерами, а також на плінтусах і під ними. Проводка повинна бути прихованою з метою безпеки. Розетки та вимикачі можна встановлювати нові або переносити, розводячи від старих коробок мідним проводом.Якщо ви не електрик, краще звернеться до фахівця!

Вікна, міжкімнатні двері
Якщо ви вирішили поміняти вікна та старі міжкімнатні двері, вивчіть послуги установників вікон та дверей. Варто зазначити, що багато хто забуває про припливну вентиляцію, яка в будинках радянського зразка не передбачена. Із встановленням нових вікон у старій квартирі можуть з’явитися різні грибки. У квартирі утворюється конденсат, і ставати задушливо. Необхідно встановити клапани припливної вентиляції. Їх можна врізати у вікно або в отвори в зовнішніх стінах.

 Заміна труб
Труби у квартирі на вторинному ринку обов’язково потрібно міняти. Сталеві труби необхідно міняти на металопластикові чи зварні пропіленові. Це не надто дорогий захід, але необхідний, оскільки термін служби радянських часів обмежений. Заміна коштуватиме набагато дешевше, ніж ремонт у сусідів унизу.

  Передчистове оздоблення
Щоб оновити квартиру, необхідно зняти всі нашарування від старих шпалер, діставшись бетону, загрунтувати, заштукатурити всі провали та дірки та вирівняти кількома шарами шпаклівки. Вирівнювати стіни простіше, де не буде примикання меблів. Це економічніше та швидше.
Якщо ви хочете позбавити себе зайвих турбот, пов’язаних з ремонтом, то найкращим рішенням буде ремонт «під ключ».

Compare Listings