We found 0 results. View results
Your search results

Скільки потрібно витратити на модернізацію радянської “хрущовки”

21.11.2023

За ініціативою міністра Зубка, уряд відкрив низку програм спрямованих на покращення якості житла та житлових умов у будинках старої споруди.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, у поширених як в Україні, так і в країнах СНД спорудах на кшталт “хрущовка” наприкінці 2017 року згідно з технічними характеристиками спливає термін експлуатації, але вони цілком піддадуться модернізації.

Провівши низку підрахунків, сума необхідна на проведення інженерної санації житла не перевищить 2.5 тисячі гривень за квадратний метр.

Так само будинкам, які потребують проведення реконструкції, насамперед будуть надаватися так звані “теплі кредити” і включатися до програм з енергозбереження.

“Вважаємо вартість проекту на квадратний метр, оскільки існують “хрущовки” на три під’їзди, на п’ять, на десять. У 100-квартирний будинок потрібно вкласти 3 -3,5 млн гривень для його реновації. 50% дає держава. Якщо є муніципальна програма, то разом – 70%, плюс 30% – кошти громадян. Таким чином, дамо “хрущовкам” друге життя”, – зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що “хрущовка” є символом радянського союзу, якому цього року виповнилося 60 років. Які насправді вигадав французький архітектор Ле Корбюзьє у першій половині ХХ століття

Compare Listings