We found 0 results. View results
Your search results

Smart-житло: плюси квартир з невеликою площею

22.11.2023

Smart або міні-квартири зараз дуже популярні серед забудовників. АН «Оксаген» передбачає розглянути особливості таких планувань.

Ринок нерухомості знаходиться в постійному русі, змінюється та підлаштовується під бажання споживачів. Останнім часом в Україні стають популярними так звані смарт-квартири – такі пропозиції від забудовників можна побачити на банерах, плакатах, сторінках журналів. Привабливі видаються і місткість, і ціна, і прогнозована функціональність.

Що таке «smart-квартира»?

Це житло має на увазі раціональне використання площі квартири, даючи можливість комфортно розташувати функціонал, який потрібен для задоволення потреб сучасної людини. Технології, що використовуються в житлі Smart, забезпечують комфортні умови проживання всіх членів сім’ї.

Плюси проживання в міні-квартирі

Сьогодні забудовники пропонують такі квартири, і це зрозуміло, тому що споживачі бачать переваги такого житла.

Функціональність

Кожен м2 квартири та міжквартирних кімнат використовується більш раціонально, ніж в інших типах нерухомості – вбудовані меблі та побутова техніка, маленькі коридори та об’єднання зон за принципом квартири-студії. Планування функціональні, а споживач самостійно шукає, який варіант йому підходить більше.

Розвинена інфраструктура

Smart квартири в більшості випадків знаходяться в ЖК, що має на увазі велику кількість дитячих майданчиків, магазинів, підземних парковок, зон для відпочинку, охоронюваної прибудинковою територією, фітнес-центрів та інших соціальних об’єктів.

Вигода

Покупець платить не за зайві м2, а за корисний простір, що задовольняє його. Такий підхід допоможе заощадити фінанси, що важливо для молодих сімей, які хочуть купити комфортну та бюджетну квартиру. Таке житло через свої оптимізовані габарити та передові технології, що використовуються при будівництві (сучасні будівельні матеріали, теплові лічильники, водонагрівачі та інші) вигідно відрізняються економією на комунальних платежах. Також деякі міні-квартири відрізняються: можливістю перепланування), панорамним видом, різноманітними варіантами розміщення меблів.

Купити чи ні?

Купуючи таку квартиру,  додатково дізнайтеся у забудовника та пошукайте інформацію у відкритому доступі:</span >

  • статус нерухомого майна. Деякі забудовники реконструюють промислові будинки чи офіси, а це вимагає переведення нерухомості з нежитлового фонду до житлової;
  • наявність експертної оцінки про функціональність житла.

Сім’ям з дітьми слід звернути увагу, що органи опіки можуть поцікавитися житловими умовами дитини. У подібній ситуації або вибирають більш простору квартиру, або прописують дитину з одним із батьків.

З огляду на останні зміни в тарифах на комунальні послуги та податок на нерухоме майно, багато охочих купити власними метрами віддають перевагу таким квартирам у новобудовах.

Compare Listings