We found 0 results. View results
Your search results

Чи знизиться вартість житлової нерухомості у 2018 році?

21.11.2023

Директор агентства нерухомості «Оксаген» Геннадій Миколайович Шмарко розповідає, що сьогодні в Україні проблематично знайти джерела фінансування, які допомогли під час придбання нерухомості знизити разові витрати. За останні кілька років об’єкти житлофонду знизилися в ціні і, швидше за все, така тенденція зберегтися. Такому розвитку подій сприяє велика кількість чинників. Головний із них – відсутність фінансових інструментів для покупців. Оскільки в Україні немає поняття іпотечних кредитів та кредитів для покупки нерухомості.

Звичайно, деякі банківські установи пропонують іпотеку під 20% річних та більше. Але тоді нерухомість стає в рази дорожчою, ніж її ринкова вартість. Також Геннадій Миколайович уточнив, що останнім часом попит на купівлю нерухомості не падає, а стає відстроченим, оскільки багато хто не може купити квартиру прямо зараз, хоч і гостро потребує її.

Він радять не чекати на обвал цін. Якщо говорити конкретно про квартири, то вони завжди більш затребувані серед покупців, ніж заміські будинки та дачі.

Кожен другий житель країни потребує поліпшення житлових умов або купівлі власного житла. Ринок нерухомості визначає таку ситуацію як «відкладений попит». Суть у тому, що люди не мають фінансової можливості купити житло зараз, але це не означає, що вони його не потребують.

У грудні 2017 р.можна було помітити традиційну підвищену купівельну активність. Агентства нерухомості відзначали збільшення кількості укладених угод. При цьому ринок ще має потенціал, оскільки багато привабливих угод та об’єктів, власники яких відкриті до діалогу з покупцями та готові торгуватися.

Тим, хто має фінансову можливість, Геннадій Миколайович радить співпрацювати тільки з перевіреними агентствами нерухомості, у яких хороша репутація та великий стаж роботи на ринку.

Compare Listings