We found 0 results. View results
Your search results

Soft minimalism – новий напрямок мінімалізму

21.11.2023

Часто, купуючи або винаймаючи квартиру, потрапляєш у захаращений меблями склад, відразу з’являється бажання все викинути, залишити все найнеобхідніше і, при цьому, все має знаходитися на своїх місцях. Ще, добре б стіни перефарбувати в непомітний колір, тоді стане набагато затишніше, додасться простору і дихати стане легше. Захаращувати квартиру різними стінами, шафами та іншим було модно за часів «совка», швидше за все, це відбувалося на підсвідомому рівні: «нехай буде», «в господарстві все знадобиться», «на чорний день» тощо. З часом змінювалося мислення і моду увійшов так званий мінімалізм.
Основною метою мінімалізму є збільшення простору, усунення зайвих меблів та сторонніх предметів. Житло має бути просторим, світлим із присутністю чіткої геометрії. Перевага надається білому кольору, можна використовувати також сірий або бежевий кольори, для розмежування використовуючи чорні смуги. Тим не менш, час минав, і цей мінімалізм перестав всіх влаштовувати, людям захотілося яскравих фарб і у світі дизайнерів з’явилося нове слово «soft minimalism». Що це таке?

«Soft» – у перекладі з англійської «м’яка». Тому, використовуючи soft minimalism, Вам разом з класичним мінімалізмом (чіткими лініями, непомітними кольорами і т.д.) слід додати контрастності. Наприклад:

– внести до Вашого інтер’єру більш яскраві та теплі кольори (синій, яскраво-жовтий, помаранчевий, зелений тощо);

–  використовувати вінтажні, hand made вироби і т.д.;

– додати легкої недбалості (кинутий плед, подушки);

– використовувати різні фактури, що на перший погляд не поєднуються один з одним: дерево, хутро, порцеляна, камінь, льон, шерсть, матові, глянцеві поверхні і т.д.
Зробіть так, щоб приходячи додому після важкого робочого дня, Ви по-справжньому відпочивали та насолоджувалися вашим житлом.

 

 

Compare Listings