We found 0 results. View results
Your search results

Поради, як економити, якщо у квартирі холодно

22.11.2023

Закон “Про житлово-комунальні послуги” каже, що мінімальна температура повітря в будинку, що опалюється, не повинна опускатися нижче 18 градусів.
Уряд стверджує, що на сьогоднішній день у країні понад 90% житлового фонду обігрівається, а до кінця тижня тепло мають дати у всіх будинках. Відповідно до закону, якщо температура нижча за норму, або ж тепло зовсім не дали, то оплата за опалення має зміниться. За кожен градус нижче за норму – мінус 5% від загальної суми.
Якщо у квартирі стоять дерев’яні вікна, які не зберігають тепло повною мірою, то перерахувати суму платежів буде неможливо. Також закон встановив, що постачальник послуги починає давати опалення протягом 3 діб із моменту, коли температура на вулиці стала близько 8 градусів тепла. Якщо ж цього не сталося, то на 4-ту добу, і кожного наступного дня без тепла сума за оплату опалення має зменшитися на 3.3%.

Що ж робити в такому випадку?

  1. Повідомити про це постачальника послуг (у телефонному режимі, письмово, або у спосіб, що зазначений у договорі).
  2. Виконавець зобов’язаний перевірити якість своїх послуг. Якщо ж Ви не погоджуєтесь з висновком експертів, то перевірку проведуть ще раз.
  3. Після інспекції видається акт, а сума за оплату опалення перераховується.

Compare Listings