We found 0 results. View results
Your search results

Створюємо ідеальну робочу зону

21.11.2023

Ефективність роботи залежить від правильно спланованої робочої зони. Гарний інтер’єр та ергономічні меблі допоможе налаштуватися на роботу та відволіктися від проблем. Розглянемо основні нюанси створення робочої зони докладніше.

Особливості робочого простору
Робоча зона може займати цілу кімнату чи частину кімнати. Створити її можна у будь-якій кімнаті: спальні, вітальні, кухні або на балконі. Відокремити її можна перегородкою, яка може бути зі скла, дерева чи гіпсокартону. Також відокремити простір можна меблями, ширмою або шторами.
Як варіант, розташувати робочу зону можна в ніші, переобладнайте комору або навіть шафу. Але за такого розміщення необхідно продумати освітлення. Рід занять дуже важливий критерій при створенні робочої зони, тому що для спеціаліста IT-сфери потрібно звертати увагу на ергономічність крісла та столу, а для бухгалтера важливою буде велика кількість додаткових полиць для документів.

Створюємо робочу зону
Робочий стіл має бути зручним та практичним, також він має вписатись у загальну картину інтер’єру. Можна вибрати як класичний, простий стіл, так і комп’ютерний обладнаний спеціальними відділеннями для розміщення різної техніки. Робочий стіл краще розмістити збоку вікна, щоб рівень освітленості вільно дозволяв читати, писати або переглядати папери, при цьому сонячні промені не потрапляли на монітор. Якщо потрібно, можна облаштувати робочу зону шафами, полицями або стелажами.Добре для цих цілей підійдуть коробки, папки та бокси для паперів – вони служитимуть архівом або складом.
Однією з основних завдань є вибір зручного крісла. Пружна спинка з анатомічною конструкцією та можливістю зміни кута нахилу, регульований підголовник, підлокітники, механічна регуляція висоти, не менше п’яти коліс на підставі – таким параметрам має відповідати крісло.

Оформлення
В оформленні зони віддавайте перевагу нейтральним кольорам, не використовуйте багато аксесуарів, щоб нічого не відволікало від роботи. Зупинити вибір краще на світлих та теплих відтінках, завдяки чому можна розширити простір. Якщо у вас є бажання оформити кімнату оригінально, то можна вибрати контрастні меблі або зробити кілька яскравих плям. Як варіант можна вибрати цікаву люстру, картини або інший елемент декору. Важливо також не переборщити.

Освітлення
Висвітлення відіграє важливу роль. Ідеальним варіантом буде комбіноване освітлення, яке включає як основну лампу, так і локальні світильники.
Оформляйте робочу зону, виходячи з ваших особистих уподобань, важливо, щоб вона подобалася саме вам і надавала потрібного настрою.

 

Compare Listings