We found 0 results. View results
Your search results

Чи варто купувати смарт-квартиру?

21.11.2023

Сьогодні на ринку нерухомості часто зустрічається поняття “smart-квартира”. Така нерухомість популярна в Європі та в Америці. Настав цей напрямок з Америки в 2016 році і все ще користується популярністю. Плюси таких квартир – це швидка окупність та порівняно невелика комуналка, але є свої мінуси, з якими слід ознайомитися перед покупкою або орендою.
Смарт житло не варто плутати із однокімнатною квартирою. Це, як правило, студії з відкритим плануванням, де окремий санвузол. Площа близько – 18-30 кв. м, але із комфортними умовами проживання. Смарт-квартири – це окремий вид нерухомості, головна ідея якого використовувати простір найоптимальнішим способом.

Переваги смарт-квартир:

  •  хороша інвестиція для оренди, яка швидко окупиться;
  •  низька ціна;
  •  економія на комунальних послугах;
  • дешевше ремонт.

Щодо недоліків слід зазначити:

  •  хоча ціна нижча, але вартість за квадратний метр вища;
  •  якщо квартира перебуватиме не в житловому фонді, то комунальні послуги вважатимуться за вищим комерційним тарифом;
  •  запахи із зони кухні поширюватимуться  по всій квартирі;
  •  багато квартир на одному поверсі.

Якщо ви хочете придбати таке житло, то докладно дізнайтеся у забудовника всі нюанси та недоліки. Також, якщо вас двоє, то приватного простору може бути мало. Для ремонту краще найняти дизайнера, тому що важливо зберегти простір, потрібно врахувати, де зберігати речі, де сушити білизну.Кому підійде смарт-квартира
Таке житло підійде:

– пенсіонерам чи студентам;

– людям, які багато часу проводять на роботі;

– Творчим людям, які не хочуть витрачати багато часу на побут;

– фрілансерам, для яких будинок є місцем роботи.
Щодо оренди смарт-квартири, не варто орендувати таке житло, якщо є діти. Потрібно також взяти до уваги, що прописати у smart-квартирі вийде лише одна людина, згідно із законодавством України. Це не те житло, де можна завести собаку.
Якщо ви хочете інвестувати в нерухомість, то смарт-квартира – вдала інвестиція для оренди. Фахівці нашого АН «Оксаген» допоможуть вам у виборі житла та нададуть необхідні варіанти!

Compare Listings