We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно встановити телевізійні зони в будинку

21.11.2023

Якщо ви хочете переглянути улюблений фільм або серіал з комфортом та на великому екрані – постає питання облаштування телевізійних зон у будинку. Встановити телевізор можна майже у всіх кімнатах свого будинку. Однак облаштування телевізійної зони буде доцільним там, де ви проводите багато часу. Фахівці радять не розміщувати телевізор біля джерел тепла, під прямим сонячним промінням або в приміщенні з високою вологістю.
Під час встановлення телевізійної зони необхідно звернути увагу на кілька нюансів. Важливо розрахувати дистанцію, не ставте м’які меблі близько до телевізора. Мінімальна відстань для перегляду повинна становити не менше двох величин діагоналей, а максимальна – не перевищувати чотирьох. Що стосується висоти, це залежатиме від розміру вашого екрану, вашого зростання та висоти дивана чи крісла. Оптимальна висота ТВ-панелі на стіні є центром екрана на лінії очей.

Телевізійна зона на кухні
Якщо ви часто знаходитесь на кухні і любите переглянути улюблену передачу за приготуванням вечері, без телевізора не обійтися. Важливо вибрати телевізор, який не чутливий до вологи. Встановити телевізор можна на стіну за допомогою кронштейна, вбудувати у спеціальну нішу. Краще не ставити телевізор на мікрохвильову піч і холодильник. Ці пристрої своїм випромінюванням можуть зіпсувати екран.

Телевізійна зона у вітальні
У вітальню краще обрати великий телевізор, його можна розмістити на поверхні меблів, на стінах, у спеціальній ніші у стіні. Також не слід забувати про необхідність вільного регулювання екрану.Фахівці не рекомендують розмішати екран біля камінів та нагрівальних приладів. При дизайні вітальні можна наголосити на телевізійній зоні, прикрасивши її декоративним каменем або цеглою, ліпниною або шпалерами.

Телевізійна зона в спальні
Спальня – місце для відпочинку, скажуть одні. Але для інших справжній відпочинок – це розслаблення у затишному ліжку із гарним фільмом. Тим не менш, дизайн спальні не повинен фокусуватися навколо ТВ-зони, як це практикують у вітальні. Тому телевізор необхідно зробити максимально природною частиною простору. Для спальні вибирайте особливо естетичну модель телевізора. Поставити телевізор можна над каміном, на комоді, на стіні між дзеркалами шафи.
Не забувайте, що варіанти розміщення телевізійних зон залежать від розмірів та дизайну кімнати.

Compare Listings