We found 0 results. View results
Your search results

Умови, за яких орендний договір землі є недійсним

22.11.2023

Як з’ясували співробітники АН «Оксаген», коли період дії договору оренди землі спливає, і він стає недійсним, варто звернути увагу на те, чи орендар користувався ділянкою і платили за нього після закінчення терміну дії договору.
Судом може бути оголошено договір оренди недійсним у разі, якщо орендар продовжував користування орендованою ділянкою землі та не платив за нього після закінчення строку дії договору.
Якщо орендар платив за оренду, то кінець терміну дії договору означає про його намір поновити договір оренди. Тому такий документ із новим орендарем вважається недійсним, а договір із власником ділянки — поновлюється.
Цивільний Кодекс (частина 1 стаття 777) повідомляє, що людина, яка взяла в оренду ділянку та виконує умови, отримує право на укладення договору на наступний період за встановленою схемою. Якщо такої процедури не відбувається, договір оголошується недійсним.
Також орендний договір ділянки вважається недійсним, якщо орендодавець проти поновлення такого договору з орендарем та за умови попередження орендаря про бажання підписати новий договір з іншим орендарем.
Якщо у Вас виникли питання, пов’язані з вирішенням такого питання, звертайтесь до нас до офісів, де Ви отримаєте безкоштовну консультацію.

Compare Listings