We found 0 results. View results
Your search results

Все про лінолеум: міфи та реальність

21.11.2023

Покриття для підлоги бувають різних видів і відрізняються за ціною і за якістю. У цій статті ми поговоримо про штучне покриття для підлоги – лінолеум.
Так повелося, що лінолеум часто характеризують як шкідливе та ненадійне покриття для підлоги. Це відбувається, в основному, через його відносно низьку вартість і продавці будівельних матеріалів намагаються більше заробити та продати щось дорожче. Навіщо рекламувати дешевий лінолеум, якщо можна запропонувати матеріал із вищою ціною? Вигадують міфи про його шкідливість та недовговічність. І це, найчастіше, спрацьовує, люди переплачують за покриття, що практично не відрізняється за своїми характеристиками.  
Нижче представимо до вашої уваги найвідоміші міфи про лінолеум, які дуже далекі від реальності.

Лінолеум легко протирається
Дуже часто люди відмовляються від покупки лінолеуму через побоювання, що в ньому з’являться дірки від впливу важких меблів, постійної ходьби і таке інше. Якщо раніше цей недолік можливий і мав місце, то зараз це далеко від істини. Сучасний вид лінолеуму виконаний досить якісно та має високий рівень зносостійкості. Зараз лінолеум виконується у вигляді сендвіча і складається з наступних шарів:

– Підкладка високої міцності;

– фактурний шар;

– рисунок;

– захисне покриття, що визначає клас зносостійкості (побутовий лінолеум насправді може стертися за 10 років, але є й дорожчі варіанти, які здатні прослужити кілька десятиліть).Зсихається і з’являються тріщини
За часів порад лінолеум справді часто тріскався та зсихався. Це відбувалося через недосконалу технологію виробництва. Зараз цей недолік можна сміливо виключити, сучасні технології мають на увазі використання якісних сполучних матеріалів, що виключає можливість зсихання.

Фактурний лінолеум складно чистити
Фахівці запевняють, що наявність малюнка ніяк не впливає на збирання. Нерівності зазвичай не бувають глибокими і бруд туди не забивається. Отже, мити фактурний лінолеум зовсім не складно і бруд легко усувається за допомогою звичайного вологого збирання.

Товщина лінолеуму – запорука надійності
Найчастіше, вибравши як підлогове покриття лінолеум, покупець думає, що чим товстішим, тим надійнішим. Це – помилкова думка. Надійність лінолеуму визначається товщиною захисного шару, а чи не товщиною лінолеуму загалом.

Повстяна основа збільшує енергоефективність
Багато продавців будівельних матеріалів розповідають, що повсть в основі лінолеуму робить підлогу теплішою. Це не правда. Для утеплення слід укладати теплу підлогу або підкладку з полістиролу. Більш того, повстяна основа з часом дубіє і стискається, внаслідок чого з’являться тріщини.
Таким чином, обираючи покриття для підлоги, слід порадитися з фахівцями, почитати інформацію в інтернеті і не ґрунтуватися тільки на думці продавця.

Compare Listings