We found 0 results. View results
Your search results

Вибираємо рієлтора правильно

22.11.2023

Щоб даремно не витрачається на послуги рієлтора, необхідно уважно поставитися до його вибору. Як це зробити, розкажуть співробітники АН Оксаген.
Українці все частіше почали звертатися за допомогою купівлі-продажу нерухомості до ріелторів чи агентств нерухомості, оскільки такі угоди займають багато особистого часу та вимагають великих грошових вкладень. Тому 90% успіху угоди залежить від грамотно підібраного агента з нерухомості.

На що слід звернути увагу, вибираючи рієлтора?
Сьогодні існує велика кількість пропозицій, що додають послуги агентів з нерухомості, тому власник (покупець або орендар) завжди має вибір. Не варто зациклюватися на першому номері, тому що від досвіду і рівня професіоналізму ріелтора в операціях з нерухомістю залежить дуже багато. Звертайте увагу на такі фактори.

 Рекомендації
Проведіть власне опитування між Вашими знайомими та родичами та за результатами визначте кілька найуспішніших та кваліфікованих ріелторів чи агентств нерухомості.
Вивчіть відгуки на сайтах і намагайтеся не довіряти лише одним рекомендаціям, почитайте інформацію на тематичних форумах, де пишуть про некомпетентних посередників.

Враження від першого спілкування
Якщо після першого  спілкування телефоном з агентом з нерухомості  Ви залишилися незадоволеними результатом, то Вам слід продовжити свої пошуки.Фахівець ще під час розмови постарається якомога точніше ознайомитися з майбутньою роботою, дізнатися якнайбільше деталей про об’єкт, а всі дрібні деталі уточнить під час особистої зустрічі. Ріелтор З перших слів повинен привернути до себе потенційного клієнта, при цьому не ускладнити розмову професійним сленгом, роз’яснюючи поточну ситуацію на ринку нерухомості або фактори, що впливають на ціну угоди та інше. При подальшій співпраці не варто боятися ставити запитання агенту, оскільки Ви вважаєтесь стороною, яка оплачує його послуги.

Офісне приміщення
Агентства нерухомості найчастіше обладнають окремий офіс. Звертайте увагу на такі, на перший погляд, непримітні нюанси, як відсутність вивіски, неохайний вигляд працівників та приміщень або зламана оргтехніка, що свідчить про недостатній рівень професіоналізму та неповагу до клієнтів.

Договір
Підписання письмової угоди з агентом – це запорука Вашої вдалої угоди. Ретельно вивчіть текст договору (особливо пункти, які прописані дрібним шрифтом), де не повинно бути прописано необговорених, комісійних, доплат або ухиляння від відповідальності. Це Ви можете зробити чи самостійно, чи за допомогою нотаріуса. Якщо Вас змушують підписувати документи без детального вивчення, то, швидше за все, там приховані моменти, які обіцяють фінансову вигоду ріелтору за мінімально витрачених сил.

Оплата послуг
Сьогодні розмір комісії становить 3 – 5% від суми угоди.Якщо агент просить за свої послуги більше, варто задуматися про професійний рівень ріелтора, його компетентність і зацікавленість в інтересах клієнта.

Необхідність послуг рієлтора
Співпрацювати із посередниками чи ні, вирішувати Вам. Але операції з нерухомістю – це трудомісткий процес, який супроводжується постійними переміщеннями по місту, спілкуванням із зацікавленими у квартирі, зустрічами та показами, юридичними формальностями. Буває, що такий процес розтягується на тривалий період, тому від правильного вибору агентства нерухомості чи рієлтора залежить успішний результат угоди.
І на сьогоднішній день все більше власників відмовляються самостійно продавати свій об’єкт, воліючи звернутися до досвідчених агентів.

Compare Listings