We found 0 results. View results
Your search results

Житловий комплекс: Що це таке?

21.11.2023

Якщо ви коли-небудь переглядали в інтернеті оголошення про продаж житлової нерухомості, то, напевно, зустрічали такі фрази як: «Продається квартира в новому житловому комплексі». Такі оголошення зустрічаються зараз всюди і не лише на просторах Інтернету. Рекламу нових ЖК можна побачити по телевізору, на щитах вздовж автомобільних доріг, у вагонах метро, ​​автобусах тощо. Це поняття з’явилося на українському ринку нерухомості відносно нещодавно. Що таке житловий комплекс?
Житловий комплекс або ЖК – це один або, найчастіше, кілька багатоквартирних будинків, які пов’язані єдиною територією, спроектованих в одному стилі архітектури і є єдиною просторово-територіальною цілісністю.
Зараз більшість девелоперів вважають за краще проектувати новобудови саме в такому форматі, і з кожним роком ЖК стає дедалі більше, вони ростуть як гриби після дощу. Важливу роль у цьому і потенційні покупці та його запити. Люди хочуть купувати квартири та отримувати ще при цьому спортивні та дитячі майданчики, дитячі садки, школи, магазини, доглянуту прибудинкову територію тощо.
Житлові комплекси здебільшого проектують у вигляді багатоповерхових будівель, проте останнім часом набирають популярності так звані котеджні селища. Девелопери намагаються проектувати ЖК таким чином, щоб мешканцям не доводилося нікуди виїжджати, і все необхідне було в пішій доступності, починаючи з магазину та ресторану, закінчуючи школою, дитячим садком та аптекою.Звісно, ​​більша частина ЖК в Україні будується у містах – мільйонниках (Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі), бо через велику населеність квадратних метрів постійно не вистачає.
Як ми писали раніше, житлові комплекси умовно поділяються на три класи: економ, комфорт та преміум чи еліт. Залежно від класу змінюється технологія будівництва, архітектура, площа квартир, послуги, нюанси благоустрою прибудинкової території і, звичайно, ціна за квадратний метр.
Купівля квартири в новому житловому комплексі – це відмінний вклад коштів. Раніше, до підвищення тарифів на комуналку обслуговування квартири в новому ЖК обходилося дорожче, ніж у будинках старого житлового фонду, але зараз ситуація змінилася. Тарифи злетіли, субсидію оформити може далеко не кожен, а в нових ЖК використовуються енергоефективні матеріали та найчастіше автономне опалення, що значно знижує комуналку, особливо у зимовий період.

Compare Listings