We found 0 results. View results
Your search results

Звукоізоляція стін: переваги

21.11.2023

Не всім цікаво чути, чим займаються його сусіди. Для забезпечення комфортного проживання в будинку чи квартирі потрібна тиша. За допомогою звукоізоляції можна позбавитися різних типів шумів: акустичних, ударних, повітряних, структурних. Ізолювати необхідно стіни, стелю та навіть підлогу. Звукоізоляція має багато переваг. Це насамперед комфорт для вас, комфорт для сусідів. За допомогою сучасних матеріалів та правильно проведених робіт теплошумоізоляція стін у квартирі дозволить захистити приміщення від холоду чи спеки.
Перед початком робіт необхідно підготувати поверхню, також важливо провести обстеження кімнат та стан стін, стелі та підлоги. Усі щілини, деформації, тріщини, отвори необхідно закрити.

Способи шумової ізоляції

Гіпсокартон. Перевага такого способу – висока ефективність захисту від зовнішніх звуків і, як бонус, теплозахист. Недолік – велика товщина оздоблювального шару (може перевищувати 10 см), що призводить до втрати внутрішньої площі приміщення. Ще один недолік такого методу – його висока вартість.

Декоративні панелі. Це екологічний та сучасний матеріал для оздоблення стін квартири. Виробляють його із деревини хвойних порід. Після оздоблення стіна виходить привабливо оформленою. Єдиний мінус – ціна.

Поліуретанові плити. Довговічні та легкі в монтажі, чудово поглинають музику. Серед мінусів зазначають: плити дорогі та не надто екологічні. При товщині всього 1,5 см поліуретан добре захищає приміщення від зовнішніх шумів (застосовують навіть у студіях звукозапису).

Звукоізолюючі мембрани. Матеріал легко монтується і, незважаючи на високу щільність, добре згинається під необхідним кутом. Мембрани чудово захищають від шуму за стіною, маючи завтовшки 3,5 см.

Сендвіч-панелі. Вони складаються з двох гіпсових листів по краях і скловолокна всередині. Мають високий рівень шумоізоляції. Фахівці не радять їх використовувати у маленьких приміщеннях.
Вибираючи матеріал для звукоізоляції, потрібно дивитися не тільки лише на його ціна, та й на основні властивості. Для цього необхідно визначити рівень шуму в приміщенні та допустиму товщину захисного шару стін.

Compare Listings