We found 0 results. View results
Your search results

Як охолодити квартиру без кондиціонера

20.11.2023

Спека небезпечна для здоров’я і може стати справжнім випробуванням для вашого організму, особливо, якщо ви знаходитесь в спекотному та тісному приміщенні. Ми зібрали кілька простих порад, як охолодити приміщення у спеку.

Повісити штори або жалюзі, обклеїти вікна плівкою 

Щоб сонячні промені не проникали в приміщення і не нагрівали повітря, повісьте щільні штори або жалюзі. Їх доведеться тримати закритими, доки на вулиці ясно.

Оклейте вікна плівкою. Найбільший теплообмін відбувається через вікна, тому, створивши перешкоду для сонячних променів, ви запобігтиме нагріванню кімнати. Світловідбивну плівку можна замінити харчовою фольгою або дзеркальним папером для пакування подарунків.

Вентилятор – альтернатива кондиціонеру 

Вентилятор не охолоджує приміщення. Щоб зробити його схожим на кондиціонер, поставте перед ним пляшки з крижаною водою. Якщо є час, наповніть їх на ¾ водою і заморозьте: ефект буде одразу! У такого винаходу є й інша перевага, ви точно не застудіте.

Вологе прибирання 

У спеку робіть вологе прибирання частіше. Для цього використовуйте крижану воду: вона охолодить поверхні. Для додаткового зволоження можна розбризкувати воду по кімнаті пульверизатором. Також можна розставити по квартирі ємності із прохолодною водою. Але не переборщіть, надто вологе повітря не допоможе боротися зі спекою.

Другий варіант – зволожувач повітря. У нього можна налити холодну воду, додати краплю ефірної олії м’яти чи лимона.

Якщо ж у вас є кондиціонер, то не забувайте дотримуватися простих правил:

  • сильного протягу не повинно бути;
  • температура повинна бути 18-24 градуси, вологість – 40-60%;
  • кімнату іноді слід провітрювати, так як кондиціонер тільки охолоджує повітря.

Compare Listings