We found 0 results. View results
Your search results

Цегла, моноліт чи панель? Який дім вибрати?

20.11.2023

Для багатьох покупців, які хочуть придбати квартиру в новобудові, має значення з чого побудований будинок. У сучасному будівництві багатоквартирних будинків застосовуються 3 основні матеріали: панелі, цегла, монолітні залізобетонні конструкції. Який з цих варіантів найкомфортніший і безпечніший для мешканців? Про це і поговоримо у цій статті.

Панельні будинки

Ця технологія полягає в будівництві будинків з готових панелей. Завдяки високій швидкості у 70-ті роки панельними будинками забудовувалися цілі мікрорайони. Якість таких будинків бажає кращого, такі будинки вважаються холодними, оскільки міжпанельні шви погано утримували тепло. Планування спроектоване так, що його неможливо змінити – більшість стін є несучими. У них низька шумо- і теплоізоляція, але в панельних будинках нових серій вже вирішили. цю проблему завдяки використанню тепло- та звукоізоляційного матеріалу. Зараз технології будівництва панельних будинків покращилися, а їх перевагами залишаються швидке будівництво та невисока вартість.

Цегляні будинки 
Будинки, збудовані з цегли, завжди надійні. Вони мають безліч переваг. Цегла добре зберігає тепло, екологічна і захищена від займання. Така технологія будівництва вважається найвищою за ціною.Це з трудомістким процесом будівництва. У деяких будинків нормативний термін служби досягає 150 років. У будинках із цегли тепло взимку та прохолодно влітку, а також гарна шумоізоляція. Цегляні будинки відносяться до класу підвищеної комфортності. Мінус будівництва з цегли – тривалі терміни та висока вартість квартир. Якщо ви плануєте купити квартиру в такому будинку на вторинному ринку, переконайтеся у відсутності тріщин на фасаді будинку.

В даний час будинки тільки з однієї цегли будують не часто. Забудовники віддають перевагу комбінованим монолітно-цегляним конструкціям.

Цегляно-монолітні будинки

Сьогодні ця технологія найпопулярніша. Квартири у цих будинках розкуповуються найшвидше. Також за даною технологією будують і елітне житло. Цегляно-монолітний будинок складається із залізобетонного монолітного каркаса, який заливається прямо на будмайданчику, і цегляних (або панельних) зовнішніх стін із шаром теплоізоляційного матеріалу. Як правило, в будинках хороша тепло-і звукоізоляція. За допомогою цієї технології можна будувати навіть на нестійкому ґрунті. Фахівці кажуть, що терміни експлуатації таких будинків можуть сягати 100 років і більше. Варто зазначити, що забудовники можуть заощаджувати на технології будівництва та використовувати дешевші матеріали, тому перед покупкою вивчіть репутацію забудовника.
Вибираючи будинок, слід враховувати не тільки його тип. Потрібно дивитися і на забудовника, і на локацію, і на інфраструктуру району.

Compare Listings