We found 0 results. View results
Your search results

Презентація будинку з ділянкою: як правильно продати дачу

20.11.2023

З настанням теплої пори року активізується дачне життя. І це пов’язано не лише з посадкою городів чи облаштуванням будинку. У деяких власників виникає потреба продати дачу в максимально короткі терміни. Як провести правильно підготовку, щоб угода виявилася максимально вигідною?

Продати дачу – завдання досить складне, враховуючи, що на ринку нерухомості велика конкуренція, але все-таки продати будь-яку нерухомість можна, якщо правильно провести підготовку.

Рада 1. Насамперед потенційні покупці бачать ділянку. Покупець при огляді звертає увагу на доглянутість ділянки, посадки, стан будівель, наявність комунікацій. Наведіть ділянку в порядок, знесіть старий сарай, який може псувати вигляд ділянки. Самі чагарники, дерева, виноградник – підстрижіть. На ділянці не повинно бути сміття та купи листя. Постарайтеся побачити вашу ділянку очима покупця.

Рада 2. Негативні, привабні об’єкти нерухомості завжди цінуються вище. Зробіть косметичний ремонт – наприклад, поклейте нові шпалери, покладіть паркан, поправте хвіртку. Обов’язково позбавтеся запаху вогкості, провітріть усі кімнати. Чим краще буде виглядати нерухомість, тим дорожче зможете її продати. На ринку нерухомості більше всього цінуються об’єкти, які не вимагають великих вкладень.

Рада 3.Робіть акценти на перевагах дачі.Якщо у вас гарний вигляд з вікон, обов’язково покажіть його, при цьому добре вимийте вікна. Обов’язково розкажіть про наявність мансарди, бойлера, свердловини, крапельного поливу, все, що робить життя на дачі комфортним. Якщо ваша дача – зовсім не палац і її складно упорядкувати, а продати потрібно, можна зробити акценти на розвинену інфраструктуру, гарну природу. Проведіть гостей по дачному селищу, розкажіть, чим славиться цей район. Можливо покупці захочуть купити ділянку, а будинок переробити на свій смак.

Рада 4. Всі документи повинні бути готові. Оформлення документів завжди може затягнутися на більший час, чим ви розраховували. Саме тому краще зайнятися збором папер заздалегідь. Також далеко не кожен покупець чекатиме, поки ви тягнете з паперами, адже варіантів хороших дач достатньо.

Рада 5. Подібних порад може бути дуже багато, але для дійсної допомоги у продажу дачі потрібно знати про неї практично все. Зверніться до досвідченого ріелтора, який у цьому точно розуміється. Звключаючи контракт з ріелтором, ви отримаєте комплексну послугу, яка включає оформлення документів, пошук покупця, проведення угоди.

Compare Listings