We found 0 results. View results
Your search results

Чому клієнт відмовляється від угоди?

22.11.2023

Останнім часом на ринку нерухомості простежується тенденція, коли потенційні покупці відмовляються від угоди з купівлі нерухомості. У чому ж причина таких рішень?
Це досить неприємна процедура, яка може статися на різній стадії угоди – усна домовленість, внесення завдатку, укладання  попереднього чи основного договору, або навіть через певний час після оформлення права власності. У деяких випадках такі дії викликані незаконною діяльністю, що загрожує втратою коштів, власності та іншими неприємностями.
АН «Оксаген» розповість про найпоширеніші причини відмови від угоди.

Пропозиція з найкращими умовами

Покупець може змінити своє рішення, якщо:

  •  – об’єкт коштує дешевше;
  • – продавець радить вказати вартість, яка не відповідає дійсності;
  • – шумні сусіди;
  • – власники, які готові йти на поступки (торг, готовність залишити житло в короткий термін);
  • – недовіра до власника або ріелтора;

Частково убезпечить продавця допоможе укладання договору із внесенням завдатку. Так є можливість повернути хоча б із частину грошей.

Екстренні обставини

Розірвання угоди іноді залежить від покупця. До непередбачених обставин належать фінансові труднощі (відмова у кредиті, труднощі на роботі тощо), проблеми зі здоров’ям, вирішення яких забирає значні матеріальні ресурси.Також покупець може відмовитися від купівлі нерухомості, якщо її стан став гіршим після підтоплення, пожежі, замикання або інших факторів. Також причиною розірвання угоди можуть бути сварки в сім’ї покупця.

Проблеми з документами

Непідготовлена ​​для продажу нерухомості документація може стати серйозною причиною у разі відмови оформлення угоди.

До проблем із документацією можна віднести:

  • – незаконне перепланування. Вирішення проблеми лягає на власника квартири, а потенційний покупець, дізнавшись про такі проблеми, швидше за все, відмовиться від придбання даної нерухомості;
  • – зареєстровані особи, які не досягли 18 років. Відповідно до законодавства України, дітей, які не досягли повноліття, можуть виписати лише на конкретну адресу. Інакше це стане приводом для визнання угоди  недійсною;
  • – незгода з продажем одного з подружжя;
  • – продаж за переуступкою або правом наслідування тощо.

Приховані вади

Придбання житла – важлива подія, тому потенційний покупець зважить усі плюси та мінуси та перегляне дані пункти кілька разів. Хоча навіть ретельна перевірка не покаже деяких дефектів, які захоче приховати продавець. Наприклад, погане обслуговування комунальних служб, відсутність вуличного освітлення, часта зміна власників житла останнім часом, зламаний ліфт.
Продаж квартири – заняття стомлююче та довге.Щоб уникнути відмови покупця в останній момент – звертайтеся лише до професіоналів, які нададуть весь спектр послуг і допоможуть Вам за короткий термін і без зайвих проблем продати або купити житло.

Compare Listings