We found 0 results. View results
Your search results

Як вплинув 2016 рік на ринок нерухомості України, і що чекає на нього у 2017 році?

22.11.2023

2016 року Україна запам’яталася всім, як країна з найнижчими цінами на нерухоме майно.
Фахівці повідомляють, що вартість житла в Україні у 2016 році знизилася на 10,5%. Якщо порівнювати нашу країну з Туреччиною та Швецією, то там ціни зросли на 15% та 13% відповідно.
На вторинному ринку нерухомості, насправді, спостерігається ?плавне зниження цін, а після закінчення року фахівці очікують зниження цін ще? на 5 %. Така ситуація сталася через прив’язку цього виду житла до долара.
Первинний ринок знаходиться на стабільному рівні, простежується навіть невелике зростання. В даному випадку таку ситуацію можна охарактеризувати тим, що ціни на новобудови прив’язані не до долара, курс якого постійно змінюється, а до гривні.
Насамперед, найбільшим попитом користується нерухомість економ – класу. Вартість нерухомості завжди залежить від попиту, а на сьогоднішній день більше 90% населення віддає перевагу недорогому житлу. Також не можна виключати, що на ціну впливає і розташування об’єкта.
На жаль, останні кілька років нестабільність у країні вплинула і на ситуацію на ринку нерухомості. Останні два роки стали найважчими для працівників нерухомості. Але під кінець минулого року збільшилася купівельна спроможність і люди стали вкладати гроші в нерухомість, що зробило ринок стійкішим. Якщо порівнювати з попередніми роками, цей рік відзначився хорошим приростом продажів.
Виходячи з перелічених вище фактів, можна зробити висновок про те, що на сьогодні, при девальвації гривні, найкращим варіантом не втратити свої фінансові заощадження, буде придбання нерухомого майна. Хоча ця сфера і втратила деякі свої позиції, але все ж таки залишається стабільною. Аналізуючи ринок нерухомості, то ми рекомендували б зупинити свій вибір на нерухомості в новостоях – ціна при купівлі прийнятна, а при продажу тримає свої позиції.

Compare Listings