We found 0 results. View results
Your search results

Що таке клубний будинок?

21.11.2023

Клубним будинком називають елітний малоквартирний житловий будинок, який побудований за ексклюзивним проектом у престижному районі для вузького кола мешканців. Часто мешканці такого будинку пов’язані з фінансовими можливостями, життєвим статусом тощо. Саме тому такі об’єкти рідко виставляють на ринку. Будинок клубного типу відноситься до новобудов еліт-класу. Тут продумується все до дрібниць, архітектура, автономність, комфорт, безпека. Такі будинки зустрічаються в основному у великих містах або передмістях мегаполісу.
Деякі забудовники використовують назву «клубний» як маркетинговий хід, але це не зовсім правильно. Вони відносять до цього власну інфраструктуру, унікальне розташування.
При покупці такого виду житла угоду можуть оформляти не на квартиру, а на частину будинку. Це зовсім не схоже на угоду на первинному ринку. Це пов’язано з тим, що такі будинки проектуються на земельних ділянках, які призначені для індивідуального житлового будівництва. Будинки вводяться в експлуатацію як приватна садиба, а покупець стає співвласником його частини (як житловий, так і місць загального користування). Але квартири у таких будинках продаються за допомогою договору купівлі-продажу майнових прав та інвестиційного договору.

Дизайн будинку
Клубні будинки будуються за ексклюзивним проектом, це можуть бути старовинні будівлі після реставрації. У таких об’єктах можуть бути унікальні історичні барельєфи, ліпні елементи або дерев’яні склепіння. Будинки можуть бути збудовані в сучасному стилі.У клубних будинках виключають різні комерційні об’єкти, це роблять для усамітненого життя власників. Але вони завжди будуються біля зручної інфраструктури. Неподалік багатоповерхівки можуть бути лісопаркові зони або відомі культурні об’єкти. Часто такі об’єкти будують у історичних центрах міст.
Що стосується планування, квартири в клубних будинках мають вільне планування та унікальний дизайн. Для внутрішнього оздоблення використовують дорогі матеріали, територія завжди охороняється. Як правило, є басейн, більярдна, лаундж-зона, спортзал та інші місця для відпочинку та розваг мешканців клубного будинку.

Compare Listings