We found 0 results. View results
Your search results

Що чекати від ринку нерухомості восени 2020 року?

17.11.2023

Прийнято вважати, що літо є періодом затишшя на ринку нерухомості, а восени після повернення покупців з відпусток починається діловий сезон. Цього року ситуація не є однозначною. Чи прийде на ринок традиційне осіннє пожвавлення? Оптимісти вважають, що ситуація із попитом покращиться через закінчення сезону відпусток, а також деяких позитивних змін на іпотечному ринку. Інші фахівці стверджують, що серйозного покращення ситуації в економіці не відбулося, тому платоспроможний попит залишається низьким.

За словами експертів ринку нерухомості люди все ж таки переходять до активних дій: приходять на консультації у відділи продажів, вибирають варіанти, укладають угоди на купівлю нерухомості.
Саме від попиту залежить життя ринку нерухомості, жорсткий карантин сформував високий процент угод з відкладеним попитом. У червні продажі почали відновлюватись і з’явилася надія, що восени зростання продажів буде на позитивному рівні. Також має значення курс долара. У разі зростання долара у забудовників збільшуються продажі, оскільки багато клієнтів тримають гроші у валюті. За останні кілька років долар восени лише росте.

Початок року, лютий-березень і вересень-жовтень, найкращий час для виведення на ринок нових проектів. Цей рік також не стане винятком.Багато компаній планують запускати нові проекти, а вони пожвавлюють ринок нерухомості, посилюють конкуренцію між забудовниками у співвідношенні ціна-якість.

Якщо говорити про законодавчі ініціативи, то вони можуть внести нові правила на ринку нерухомості. Наприклад, якщо ухвалять законопроект про захист інвесторів. Також іпотека в Україні починає відновлюватися, що може позитивно позначитися на ринку нерухомості.

На думку фахівців, осінь 2020 не буде суттєво відрізнятиметься від минулих сезонів. Очікується реалізація відкладеного попиту, вихід нових проектів та активна ділова фаза.

Compare Listings