We found 0 results. View results
Your search results

Дерев’яний будинок – відмінне рішення

21.11.2023

Побудувати свій власний будинок мріє багато хто, а будинок мрії повинен відповідати своєму статусу за всіма критеріями. Одним із перших питань, з яким ви зіткнетесь при будівництві власного будинку, стане матеріал стін.
У наш час вибір матеріалу настільки широкий, що починають розбігатися очі від кількості запропонованих на ринку варіантів: починаючи від стандартної цегли, закінчуючи сендвіч-панелями та іншими інноваційними матеріалами.
У цій статті ми поговоримо про будинок з дерева і вкажемо вам на кілька причин, з яких не тільки варто звернути увагу на цю сировину, але й слід поставити на чолі списку. Головною перевагою дерева є його екологічність, і жоден будівельний матеріал не зрівняється з ним у цьому параметрі. Жити в дерев’яному будинку не тільки безпечно, а й навіть корисно для вашого здоров’я. Якими ще перевагами може похвалитися будинок з дерева?

Зовнішній вигляд
Збудувавши дерев’яний будинок, всі дивитимуться на нього, роззявивши роти. З погляду естетичності такі будівлі неперевершені. При будівництві будинків з дерева використовують бруси та колоди різного діаметру та довжини, тому в результаті будівля набуває свого оригінального стилю.
Важливим фактором є те, що такі будівлі не потребують ретельного внутрішнього оздоблення, навіть без обробки дерев’яний будинок усередині відразу наповнений атмосферою затишку та комфорту.

Енергозберігаючі властивості  
Дерево саме по собі є чудовим теплоізоляційним матеріалом.На думку експертів, ширина стін 30см здатна забезпечити комфортні температурні умови і в літню спеку, і в зимову холоднечу. Причому, зроблений з колод будинок не потрібно утеплювати зовні. Фахівці кажуть, що ширина стін 30 см дерев’яного будинку замінює цегляну кладку 1 м. Комфортне проживання у такому житлі забезпечують такі параметри:

– високий показник теплоємності дерева (тепло взимку та прохолодно влітку);

– відмінна повітропроникність (повітря не застоюється і завжди залишається свіжим).

Довговічність
При правильній обробці зроблений з колод будинок може прослужити набагато довше цегляного. Потрібно лише забезпечити захист від шкідників та гниття. У цьому випадку будинок прослужить вам не десятки, а цілі сотні років і передаватиметься з покоління до покоління.
Прикладів таких будівель у світі безліч:

Пагода та кондо в Хорю-дзі (Ікаруга, Нара, Японія, VII століття);

– Ставкірка в Урнесі (Урнес, Лустер, Норвегія, XII століття);

– міст Капельбрюкке (Люцерн, Швейцарія, XIV століття);

– Костел Святої Катерини (Острова, Чехія, XV століття) тощо.
На території України також є збудовані зроблені з колод будівлі, найбільш відомими з яких є Церква Святого Юра в Дрогобичі і Церква Святого Миколая Чудотворця в Колодному (Закарпатті). Ці будівлі були збудовані ще в XV столітті і чудово збереглися досі.
Виходячи з вищесказаного, будувати будинок з дерева, безперечно, варто. Головне знайти професіоналів у цьому напрямі, адже дерев’яні будинки в наш час – велика рідкість, тому й фахівців не так багато.

Compare Listings