We found 0 results. View results
Your search results

Як уникнути боргів попередніх власників після покупки житла

17.01.2024

Купівля житла – важливий крок у житті кожної людини. Часто після купівлі нерухомості нові власники стикаються із успадкуванням боргів попередніх власників. Це може стати серйозною проблемою, якщо не вжити необхідних запобіжних заходів. Перед тим, як придбати квартиру, рекомендується ретельно вивчити інформацію про стан особового рахунку, щоб уникнути можливих боргів щодо оплати електроенергії. Важливо звернути увагу на необхідність переоформлення особового рахунку, особливо у випадках, коли житло передається від родичів.

Чому це важливо?

Після проведення перевірки на наявність заборгованостей у квартирі та переоформлення особового рахунку на своє ім’я, у вас буде повна інформація про нарахування, борги та скоєні оплати. Крім того, цей крок допоможе уникнути можливого відключення послуг через борги, про які ви, можливо, навіть не підозрювали.

Процедура переоформлення особового рахунку може різнитися залежно від конкретного постачальника послуг та розташування. У Миколаєві для переоформлення особового рахунку з електроенергії, води чи інших комунальних послуг рекомендується:

  • звернутися до місцевого відділення постачальника послуг;
  • надати необхідні документи (зазвичай для переоформлення потрібен паспорт власника квартири, договір купівлі-продажу або довіреність, а також документ, що підтверджує ваше право на проживання у цій квартирі);
  • заповнити заяву;
  • підписати новий договір;
  • дочекатися підтвердження.

Найкраще звернутися безпосередньо до місцевого відділення постачальника послуг або їх контактного центру для отримання точної інформації та рекомендацій.

Наші фахівці АН “Оксаген” уважно вивчають усі документи під час укладання угоди купівлі-продажу, адже уважна перевірка комунальних послуг допоможе уникнути неприємних сюрпризів після покупки та забезпечить комфортне проживання у новому будинку чи квартирі.

В Україні планують відключати боржників від комунальних послуг

Постановою Кабінету Міністрів скасовано мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг, запровадженого у 2022 році у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії. Відповідно до внесених змін, громадян України знову можуть відключати від електроенергії, газу та водопостачання у разі наявності заборгованості. Причиною скасування мораторію є збільшення боргів споживачів із комунальних платежів.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings