We found 0 results. View results
Your search results

Як уникнути шахраїв на ринку нерухомості?

21.11.2023

Регулярно з’являються новини про шахрайські схеми на ринку нерухомості. Обман покупців на великі суми підриває довіру до сумлінних продавців, а також шкодить репутації ріелторів, забудовників, юристів та нотаріусів.
Угоди можуть бути розірвані через різні помилки ріелторів, нотаріусів або самих власників, так і через судові помилки. Якщо одне з ланок порушено під час укладання угоди, то розривається вся угода. Причини можуть бути різні. Ви можете мати справу з неграмотним ріелтором, який не перевірив квартиру до угоди. Часто бувають шахрайські угоди, які використовують небажання покупців сплачувати повний податок. Не варто приймати пропозицію продавця вказати у договорі купівлі-продажу меншу суму, ніж реальна вартість квартири, щоб не стати жертвою злочинного наміру.
Високі ризики стати жертвою шахраїв під час купівлі квартири, коли використовуються підроблені документи. Іноді відрізнити їх від оригіналів без експертизи майже неможливо. Шахраї промишляють і на ринку оренди, обманом здаючи чужі квартири або виманюючи гроші.
Найчастіше шахраї діють, уникаючи агентств нерухомості і контактів з грамотними фахівцями.

Як уникнути обману при купівлі-продажу нерухомості
Експерти радять замовити правовий супровід угоди, дізнайтеся про нерухомість максимум інформації. Можуть виникнути сумніви, якщо була передача квартири у власність за судовим рішенням, зміна кількох власників за короткий термін, продаж за довіреністю (коли немає прямого зв’язку з власником) та інші операції з нерухомістю перед продажем.Вимагайте, щоб на угоді був присутній справжній власник, а також при огляді квартири. Ретельно перевіряйте особисті документи власника. Укладайте угоду на повну суму, уникайте часткової оплати, розстрочки, яка не підтверджена нотаріально засвідченими документами.
Також експерти радять звернутися до надійного агентства нерухомості, до грамотного та досвідченого фахівця, намагатися стежити за всіма етапами процесу. За необхідності проконсультуватися з кількома нотаріусами та юристами.

Compare Listings