We found 0 results. View results
Your search results

Як купити нерухомість, щоб надалі не було претензій?

04.12.2023

Під час війни особливо важливо стежити за законністю та безпекою угод, пов’язаних із нерухомістю. Для продавця нерухомості сумлінний покупець має головну роль. Він забезпечує безпеку та мінімізує ризики у процесі угоди. Добросовісний покупець часто має чіткі уявлення про свої фінансові можливості та реальні потреби у житлі, що дозволяє продавцю впевнено рухатися до завершення угоди.

Важливі правила для власника

Для власників нерухомості існують два важливі правила, описані в Цивільному кодексі. Одне з них стверджує, що право власності на нерухомість виникає лише після її державної реєстрації, яка провадиться у спеціальному Державному реєстрі. Однак така реєстрація іноді використовується для незаконної легалізації прав на нерухомість. Для захисту від таких зловживань існує друге правило: право власності вважається законно набутим, якщо його незаконність не було встановлено судом.

У суді про право власності може заявити як поточний власник активу, так і будь-який попередній власник, про існування якого ви можете навіть не підозрювати. Цією особою може бути:

  • той, чиї документи було підроблено для шахрайського продажу майна;
  • компанія, чий директор вивів актив із загального бізнесу та продав його вам;
  • підприємство, яке було на межі банкрутства, та його власники перепродали актив, щоб уникнути його конфіскації банком.

Навіть “чистий” актив, зареєстрований у Реєстрі, може виявитися дефектним через деякий час, коли попередній власник подасть до суду позов про повернення цього майна.

Експерти радять перевіряти всю історію кожного об’єкта нерухомості, особливо судову історію, щоб уникнути неприємних наслідків! Звертайтеся до нашого АН “Оксаген”, ми допоможемо знайти сумлінного покупця та продати вашу нерухомість швидко та без зайвих проблем!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings