We found 0 results. View results
Your search results

Як змінюється ціна на будинок в залежності від пори року?

21.11.2023

Залежно від пори року ціни на ринку нерухомості можуть значно змінюватись, особливо це стосується будинків. Активний сезон продажу будинків починається на початку весни, в цей період можна продати будинки за найвигіднішою ціною, однак і попит теж зростає і потрібно бути готовим до конкуренції. Якщо ваш будинок має переваги перед іншими, то ви можете зробити дуже вигідну для себе угоду.
Друга хвиля продажу будинків стартує на початку осені, у цей період також можна укласти досить вигідну угоду. Найменш активним ринок продажу будинків буває взимку й у другій половині літа.
Нижче розкажемо про особливості продажу приватного будинку в різні пори року.

Весна
Після того, як наступають перші теплі дні, потенційні покупці починають замислюватися про переїзд ближче до природи. Попит на приватну нерухомість різко зростає разом із конкуренцією. Щоб вигідно продати свій будинок, подбайте про зовнішній вигляд не тільки самого будинку, а й території прибудинкової. Сонячний день стане ідеальним часом для показу будинку та ділянки, ці умови представлять ваш товар у найвигіднішому світлі. Незважаючи на високу конкуренцію, ціни на весняний період залишаються максимально високими і при правильній подачі покупець на вашу нерухомість знайдеться.

Літо
З початком літа приватна нерухомість стає менш привабливою з кількох причин: ті, хто хотів купити будинок, зробив це навесні, коли ринок був повний пропозиціями; починається сезон відпусток і люди не хочуть займатися серйозними справами, а вважають за краще виїхати відпочивати.Однак і в цей період попит досить високий, найчастіше потенційними покупцями влітку стануть сім’ї з дітьми у зв’язку з початком літніх канікул та можливістю зробити все, не відволікаючи школярів від навчання. На відміну від весняного періоду влітку ціни на приватну нерухомість падають і щоб продати ваш будинок, потрібно буде трохи поступитися. Але якщо ваш будинок навесні поступався конкурентам, то влітку найкращі будинки вже продані, і вашу ділянку можна уявити в кращому вигляді.

Осінь
Із закінченням літа та настанням осені активність на ринку приватної нерухомості знову зростає, закінчується сезон канікул та відпусток, а зимові свята ще далеко. У цей період знову збільшується кількість пропозицій і вам доведеться подбати про товарний вигляд вашої нерухомості, щоб укласти вигідну угоду. У цей період вашою перевагою буде тепло в будинку, щоб тут захотілося залишитися в холодну пору року. Не варто забувати і про стан ділянки: приберіть опале листя, підстрижіть газон і надайте вашому двору привабливості.

Зима
Зимовий період є невигідним періодом для продажу будинку, в цей час основними покупцями стануть ті, хто хоче максимально заощадити. Тому продавати будинок узимку не рекомендується, хіба що це питання стало рубом і треба зробити це терміново.

Compare Listings