We found 0 results. View results
Your search results

Як продати квартиру з переплануванням

22.11.2023

Коли Ви робили ремонт у квартирі, навряд чи замислювалися над тим, що Ви її продаватимете. А тепер постало питання: як продати квартиру з невзаконним переплануванням.
Сьогодні співробітники АН «ОКСАГЕН» допоможуть розібратися в цьому питанні, звертаючи увагу на всі деталі, які можуть бути корисними під час продажу квартири з переплануванням.

1-кімнатне житло з незаконеним переплануванням
Найбільше проблем пов’язано з 1-кімнатною квартирою, власники якої вирішили зробити зі свого житла типову студію (прибирають перегородку між кухнею та основною кімнатою). Житлова та нежитлова частини виходять об’єднаними, а таке планування не можна погодити. На жаль, господарі квартири дізнаються про такий нюанс лише, коли продають свою нерухомість.
Щоб здійснити угоду купівлі-продажу такої квартири необхідно запросити спеціаліста з БТІ. Саме такий співробітник перетворить план квартири, яка виставлена ​​на продаж, на документ, що не відповідає первісному проекту житла. Огляд призведе до того, що з’являться так звані червоні лінії, якими буде відзначено невідповідність тому проекту, що зберігається в архіві БТІ.
Якщо Ви маєте намір виправити ситуацію з червоними лініями, то потрібно:

– повернути квартири первісний вигляд

– узгодити перепланування
Більш раціональним способом стане ремонт у квартирі, відновлення втраченої перегородки та повернення житла первозданний вигляд. Узгодити досконале перепланування досить складно, т.к.процес може бути пов’язаний із судовим розглядом, проведенням архітектурної експертизи та відповідальністю у вигляді штрафу.
Крім того, власник квартири з незаконеним плануванням має відшкодувати збитки, якщо результатом його дій стало порушення стійкості конструкцій будівлі. Свої ресурси та фінанси має вкласти власник, якщо в процесі перепланування було перекрито доступ до будь-яких інженерних комунікацій.

Продаємо квартиру з незаконеним плануванням
Продавець такого житла має бути готовим до того, щоб запропонувати значну знижку. В іншому випадку така пропозиція програватиме іншим варіантам на ринку нерухомості.
Не зайвим буде, якщо Ви спершу оціните можливість узгодження перепланування. Адже може статися так, що узаконити заходи, вжиті під час ремонту, не виявляться можливим.
Тому співробітники нашого агентства нерухомості рекомендують звернутися за допомогою до фахівців, які займаються проведенням подібних експертиз. Також рекомендується визначити статус об’єкта нерухомості, перш ніж виставляти його на продаж. Не є винятком, що покупцем стане людина, яка інвестує в нерухомість, а для неї першочерговими стануть інші питання.
Як показує практика, продати нерухомість із переплануванням реально. І навіть незаконно проведений ремонт, внаслідок якого житло втратило свій первісний вигляд, можна постаратися узаконити (хоча це й не найкращий варіант).

Compare Listings