We found 0 results. View results
Your search results

Як заощадити електроенергію, користуючись кондиціонером

21.11.2023

Зростання комунальних послуг змушує постійно думати про економію. Спекотного літа практично неможливо обійтися без кондиціонера, він значно покращує якість нашого життя. Як вдвічі знизити споживання електроенергії кондиціонерами у спеку, тим самим заощадити та забезпечити комфорт.
Фахівці радять дотримуватись таких правил.

  • Для того, щоб успішно економити на кондиціонері, потрібно зробити перший крок ще під час його покупки. Краще віддати перевагу тим, хто має клас енергоефективності не менше А, ще краще – А+. Така модель дорожча за клас В, але різницю в ціні ви вже помітите в перший рік, за рахунок нижчого споживання електроенергії.
  • Охолоджувати потрібно лише ті приміщення, в яких перебуваєте більший час доби. Під час роботи приладу щільно закривайте всі вікна та двері, щоб не втрачати холодного повітря.
  • Температура має бути правильно підібрана. Оптимальною температурою вважають 23-24? Кожен градус нижче від цих значень збільшує споживання електроенергії кондиціонером на 5-8%. Крім цього, правильна температура вбереже вас від застуди. Згідно з рекомендацією медиків, максимальна різниця зовнішньої та внутрішньої температури не повинна перевищувати 12 градусів.
  • Будинок слід захищати від зайвого нагріву:

– опустіть усі жалюзі та ролети;

– навіс над вікном збереже кілька градусів;

– будинок, який правильно утеплений, менше нагрівається влітку;

– Встановіть LED-лампи, які майже не нагріваються.

  • Кожен рік необхідно робити профілактику кондиціонера, тому що прилад тоді працює більш ефективно.
  • Циркуляція повітря має бути відкритою, не закривайте її шторами. Це стосується як внутрішнього, так і зовнішнього блоків. Це значно підвищує витрату та знижує ефективність роботи системи.
  • Кондиціонер можна настроїти на періодичне ввімкнення приладу з вбудованого таймера або за допомогою «розумної» розетки.

Compare Listings